'Öğretmene şiddet uygulayanlara kamu davası açılmalı'

Geylan, MEB'e çağrıda bulunarak, sorumlular hakkında kamu davası açılarak takip edilmesi hususunda yasal düzenlemeler yapılmasını istedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Mart 2018 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Öğretmene şiddet uygulayanlara kamu davası açılmalı'

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kayseri Melikgazi ilçesi Kadı Burhanettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Gülhan Şaşmaz'ın okuldan uzaklaştırılan bir öğrenci tarafından bıçaklanmasına tepki gösterdi.

"Yeter artık! Bu saldırılara daha nereye kadar tahammül edilecek?" diyen Geylan, MEB'e çağrıda bulunarak, sorumlular hakkında kamu davası açılarak takip edilmesi hususunda yasal düzenlemeler yapılmasını istedi.

Geylan açıklamasında şunları kaydetti: "Kayseri Melikgazi ilçesi Kadı Burhanettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Gülhan Şaşmaz okuldan uzaklaştırılan bir öğrenci tarafından bıçaklandı. Çok şükür öğretmenimizin hayati tehlikesi yok. Yeter artık! Bu saldırılara daha nereye kadar tahammül edilecek?

MEB'e çağrıda bulunuyoruz: Öğretmene şiddet sorumluları en ağır şekilde cezalandırılması ve hatta bir şikayete gerek kalmadan sorumlular hakkında kamu davası açılarak takip edilmesi hususunda yasal düzenlemeler yapılmalıdır. MEB, çalışanların güvenliği için sorumluluk almalıdır."

Lise öğrencisi, müdür yardımcısını bıçakladı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber