TOKİ, "Alt Gelir Grubu Konut Projesi" ile dar gelirli ailelerin konut sorununu çözecek

Haber Giriş : 16 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) dar gelirli ailelerin konut sorununu çözmek amacıyla "Alt Gelir Grubu Konut Projesi"ni hayata geçirecek. Hükümetin Acil Eylem Planı çerçevesinde, 100 bin konuta imza atmayı hedefleyen TOKİ'nin "Alt Gelir Grubu Konut Projesi" ile dar gelirliler kira öder gibi ev sahibi olabilecekler. Projeden, Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) tarafından belirlenen 2002 Hanehalkı Bütçe Anketi sonuçlarına göre yüzde 20-40 gelir diliminde yer alan aileler yararlanacak. Proje hayata geçirildiğinde, düşük gelir grubundaki vatandaşlara TOKİ tarafından düşük maliyetli çeşitli alternatif sunulacak.

Başvuru koşullarını sağlayan ihtiyaç sahipleri TOKİ tarafından belirlenecek tarihler arasında başvurularını yapacaklar. Alt Gelir Grubu Konut Projesi'ne başvurma koşulları ise şöyle belirlendi:

Kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocukların üzerine tapu'da kayıtlı herhangi bağımsız konutunun bulunmaması, daha önce Toplu Konut İdaresi'nden bir konut satın almamış olması, daha önce TOKİ'den ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından verilen herhangi bir krediden faydalanmamış almaları ve Bakanlık tarafından konut tahsisi olmaması.

Başvuru sahiplerinin yüzde 20-40'lık gelir diliminde yer aldığının resmi olarak belgelenmesi.

Hanede sadece bir kişinin gelirinin olması, oturduğu eve kira ödüyor olması gibi şartlara sahip olunduğuna dair, kişisel beyan ve resmi merciler tarafından verilecek resmi belge.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber