Gül adaylıktan çekildi

Haber Giriş : 06 Mayıs 2007 12:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı adayı Gül 'bu saatten sonra adaylığım söz konusu değil' dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili, cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, ''Adaylıktan çekileceğim. Bu saatten sonra benim adaylığım söz konusu değil'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda, cumhurbaşkanı seçimi 1. tur oylamasında, toplantı yeter sayısı (367) sağlanamaması üzerine gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gül, ''Adaylıktan çekileceğim. Bu saatten sonra benim adaylığım söz konusu değil'' diye konuştu.

Abdullah Gül, gazetecilerin ''Buruk musunuz?'' sorusunu, ''Hayır asla öyle bir burukluk içinde değilim. Önemli olan milletin gönlünde yer almak'' diye cevaplandırdı.

Gül, ''Adaylıktan çekilmek için Çarşamba gününü bekleyecek misiniz?'' sorusuna ise ''Hayır'' karşılığını verdi. Gül'ün, Erdoğan ile yapacağı istişarenin ardından bir basın toplantısıyla kararını resmen açıklaması bekleniyor.

ERDOĞAN: SONUCU AKP KURULLARI DEĞERLENDİRECEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1. tur oylaması için iki kez yapılan yoklamada yeterli olan 367'in bulunamaması üzerine yaptığı açıklamada, bu sonucun AKP yetkili kurulları tarafından değerlendireceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber