AKP'li Çelik: 25 yaşı erteleyebiliriz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2007 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKPGrup Başkanvekili Faruk Çelik, 22 Temmuzda yapılacak seçimde, 25 yaşındakilerin de milletvekili olabilmesi ve bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer almasını öngören Anayasa değişikliğinin seçim takvimine zarar vermesi durumunda Genel Kurulda görüşülmeyeceğini bildirdi.

Çelik, TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, ?Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı adaylığından çekilip çekilmemesinin kendi tercihi? olduğunu söyledi.

?MECLİS ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEK?

Faruk Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla bir değerlendirme toplantısı yapacaklarını bildirdi.

Bundan sonra Meclisin çalışmalarına devam edeceğini kaydeden AK Parti Grup Başkanvekili Çelik, seçim tarihinin değişip değişmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine ?Yüksek Seçim Kurulunun kararları kesindir. Hiçbir yargı organına götürülemez? dedi.

22 Temmuzdaki genel seçimlerde, 25 yaşındakilerin de milletvekili olabilmesi ve bağımsız adayların birleşik oy pusulasında yer almasını öngören Anayasa değişikliğinin gelecek hafta Genel Kurulda görüşülüp görüşülmeyeceğine ilişkin soru üzerine de Çelik, ?Seçim takvimine zarar verirse ele almayız. Bugün çoğunluk bulunamadığı için bu değişikliğin 2. tur oylamasına geçilemedi. Bu değişikliğin altında muhalefet partilerinin de imzası var. CHP ve Anavatan Partisi Genel Kurula gelmedi. Burada sorumluluk muhalefet partilerinde? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber