Mumcu: AKP tıpış tıpış ayağımıza geldi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 07:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mumcu, AKP'ye cumhurbaşkanı seçme fırsatı vermediklerini söyledi.

ANAVATAN Partisi'nin 9. İstanbul Olağan Kongresi dün Lütfü Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı'nda yapıldı.

DYP ile Demokrat Parti çatısı altında birleşme kararından hemen sonra yapılan kongrede Anavatan Başkanı Erkan Mumcu bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusunda iki yıl boyunca Meclis'te mücadele verdiklerini fakat AKP tarafından yok sayıldıkları için dinlenilmediklerini belirten Mumcu, ?Bırakın cumhurun başını cumhur seçsin dedik. İki sene boyunca bizi yok saydılar, görmezden geldiler. Ama iki sene sonra tıpış tıpış ayağımıza geldiler? dedi.

Kanunları kullanarak Anavatan'ın haklarını elinden almakla suçladığı AKP'ye yüklenen Mumcu, ?Biz onlara demokrasi dedikçe onlar bize ?Ne demokrasisi kardeşim, fırsatını buldum seni boğacağım' dediler? diye konuştu.

AKP'ye cumhurbaşkanı seçme fırsatı vermediklerini belirten Mumcu, ?Biz onların karşısında çelik bilye gibi durduk. Çelik bilye gibi duran, bütün arkadaşlarıma, bütün milletvekillerime teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.

DP DEYİNCE ALKIŞLANDI

Salondaki partilerin taşıdığı ?El ele gönül gönüle birlikte iktidara? pankartı dikkat çekti. Salonda ANAVATAN ve DYP rozetlerini birlikte taşıyan partililer, Mumcu'nun Demokrat Parti'den bahsettiği bölümlerde konuşmaya alkışlarıyla eşlik etti. Kongreye tek aday olarak giren Murat Akdeniz, yeniden ANAVATAN İstanbul İl Başkanı seçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber