?3 aylık maaş'ı ilk reddeden Çömez

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'li Turhan Çömez, 15 Temmuz'da milletvekillerine yapılacak 3 aylık maaş ödemesinin 2 ay 3 haftalık kısmını almak istemediğine ilişkin TBMM Başkanlığı'na başvuruda bulundu

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, TBMM Başkanlığı'na, 15 Temmuz'da milletvekillerine yapılacak 3 aylık maaş ödemesinin 2 ay 3 haftalık kısmını almak istemediğine ilişkin başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Çömez, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Başkanlığı'na bir dilekçe ile başvurarak çalışmayacağı döneme ait maaşın yatırılmamasını istediğini belirtti.

TBMM'nin, 2007 seçimlerinin 22 Temmuz'da yapılmasını kararlaştırdığını anımsatan Çömez, şunları kaydetti:

?Oysa dönem maaşı 15 Temmuz'da peşin olarak ödenecek. Yani 1 hafta çalışılarak 3 aylık bir maaş alınacak. Bunu kabul etmem mümkün değil. Uygulama her ne kadar yasal da olsa bana göre etik değil. Miktar, devlet bütçesi için de önemsiz olabilir ama bu ülkede böyle bir parayı hayatı boyunca bir arada göremeyen milyonlarca insan varken hiç çalışmadan bunu almayı içime sindiremem.?

Çömez'in dilekçesi

Çömez tarafından TBMM Başkanlığına sunulan dilekçede, şu ifadelere yer verildi: ?TBMM'nin aldığı karar gereği 2007 seçimleri 22 Temmuz tarihinde

yapılacaktır. 15 Temmuz 2007 tarihinde ödenecek milletvekili maaşı ise bu tarihten itibaren 2 ay 3 haftalık (çalışılmayan) bir dönemi de kapsamaktadır. 15 Temmuz tarihinde ödenecek maaşımın sadece 1 haftalık kısmının (2 bin 50 YTL) ödenmesini, geri kalan 2 ay 3 haftalık kısmının (21 bin 950 YTL) hesabıma yatırılmamasına arz eder, saygılar sunarım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber