28 Şubat için 3 yeni taslak

Cezaevindeki 28 Şubat mağdurları için kurulan komisyon, yeniden yargılamanın önünü açacak çalışmalarını tamamladı. Üç taslak hazırlandığı ve bu çalışmaların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduğu öğrenildi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 29 Mart 2018 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
28 Şubat için 3 yeni taslak

Adalet Bakanlığı bünyesinde 28 Şubat mağdurları için kurulan komisyon hiç vakit kaybetmedi. 7 kişiden oluşan komisyon kanuni düzenlemenin altyapısını oluşturacak çalışmalarını tamamladı. FETÖ'cülerin verdiği hukuksuz yargı kararlarıyla müebbet hapse mahkum edilen yüzlerce vatandaşın hak kayıplarının önüne geçmek için yapılan çalışmalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Çalışma taslakları artık Erdoğan'ın masasında.

O KRİTER KALKACAK

Komisyon üyeleri, mağdurların yeniden yargılanmasına ilişkin çeşitli formüller geliştirerek 3 farklı taslak hazırladı. O dönem işkence altında kendilerine isnat edilen suçları kabul etmek zorunda kalan, asılsız delillerle mahkum olan vatandaşlar için yeniden yargılama yolu açılacak. Bu kapsamda, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) bireysel başvuru için Eylül 2012'den sonra kesinleşen kararlar kriterinin de kaldırılması öngörülüyor.

BAŞVURUYA ENGELDİ

Eylül 2012 kriteri, AYM'ye bireysel başvuru hakkına engel teşkil ederek, büyük hak kayıpları yaşatıyordu. İşkenceler raporlarla sabit olsa da mağdur avukatları bu kriter nedeniyle AYM'ye başvuru yapamıyordu. Mağdur aileleri bu maddenin kaldırılmasına ilişkin taleplerini sıkça gündeme getirmiş, avukatlar da çeşitli girişimlerde bulunmuştu.

"ACILAR SON BULSUN"

28 Şubat Kadın Platformu Başkanı Mine İpek, "Gözü yaşlı annelerin, evlatların yüzü gülsün istiyoruz. Yaşanan zulüm son bulsun" dedi. Kendisi de 28 Şubat sürecinde yargılanan İpek, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla kurulan komisyondan çıkacak müjdeli haberi bekliyoruz. İnanıyoruz ki acılar son bulacak. Bu mağduriyetlerin artık daha fazla can yakmasına izin vermemeliyiz" diye konuştu.

Aybike Eroğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber