Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önümüzdeki aydan itibaren hastaların özel hastanelere de sevkedilebileceğini açıkladı.

Haber Giriş : 24 Nisan 2003 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önümüzdeki aydan itibaren hastaların özel hastanelere de sevkedilebileceğini açıkladı.

Akdağ, doktorların hastaları özel muayenehanelerine yönlendirmesinin ise kabul edilemez olduğunu vurgulayarak bu uygulamaya savaş açtıklarını belirtti.

Sağlık alanında önünüzdeki günlerde uygulamaya geçecek projeler hakkında NTV'ye açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önümüzdeki ay yürürlüğe girecek olan uygulamayla hastaların serbestçe özel hastanelere sevk edilebileceğini açıkladı.

Bakan Akdağ, şöyle konuştu: ?Paket programlarla bazı fiyatlarda belirleme aşamasındayız. Yani bir ameliyat olacaksanız, örneğin bir göz ameliyatı olacaksanız bunun fiyatı sabit olacak. Kamuda da aynı olacak, özel sektöre gidildiğinde de aynı olacak. Yani özel sektöre gidince kamu sigortacılığı daha fazla para ödemeyecek.?

Sağlık Bakanı, halk arasında ?bıçak parası? olarak da bilinen, doktorların devlet hastanelerinde kendilerine gelen hastaları özel muayenehanelerine yönlendirilmesi uygulamasının hukuka ve vicdana aykırı olduğunu vurguladı.

Bakan Akdağ, ?Ben hem vatandaşlarımıza hem de hastalarımıza, hem de sağlık çalışanlarına hekimlerimize şu mesajı açıkça veriyorum. Bu uygulama yasal bir uygulama değildir ve bu uygulamayı yapanlar karşılarında TC Sağlık Bakanını bulacaklardır? dedi.

Akdağ, hastanelerde doktorlara ödenen döner sermaye payının da kişisel ve objektif performansa göre dağıtılacağını açıkladı.
NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber