Ankara Üniversitesinden çağdışı poliklinik muayenesi

Ankara Üniversitesi Göz polikliniği servisinde Salı günü muayene olan bir ziyaretçimizin yaşadıklarını yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Mart 2018 09:00, Son Güncelleme : 29 Mart 2018 21:51
Ankara Üniversitesinden çağdışı poliklinik muayenesi

Aşağıdaki içerik bir üyemiz tarafından 0 532 540 0 590 nolu memurlar.net Whatsapp hattına gelmiştir. İlgili üye ile görüşüldükten sonra yazı yayıma alınmıştır.

Perşembe günü A.Ü. Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Vehbi Koç Göz Hastanesinde randevum vardı. Saat 8:00'de sekreterlikte olmamız istendi.

Mesai dışı bir öğretim üyesine muayene olacağımız için kısa sürede tedavimi olurum diye düşünüyordum.

Saat 07:50'de sekreterliğe vardım. Dosyamı başka bir servisten alıp gelmemi istediler. Alıp geldim. Daha sonra 137 TL mesai dışı öğretim üyesi (profesör) fark ücreti yatırmamı istediler, onu da yatırdım geldim.

Saat 08:00 gibi intörn doktorlar, hastaları almaya başladı. Benim tetkikler de 09:00 gibi bitti.

Ancak, profesöre muayene olacağımız için hocayı beklemeye başladık. Hocanın saat 11:00 gibi geldiğini tahmin ediyorum. Benim muayene işlemlerim ise saat 14:40'ta bitti.

Yani bir göz muayenesi için 7 saatimi hastanede harcadım. Sordum, genel olarak uygulama bu şekilde imiş.

Ankara Üniversitesinde süreç iyileştirme işlemleri var mıdır bilmiyorum ama bu iş bu çağda bu şekilde yapılmamalı! Zaten bakılan hasta sayısı günlük 30-40 civarı. Yapılacak tek şey herkese bir randevu saati vermek. Sen 08:20'de gel, sen 11:40'da gel gibi.

Bunu yapmak bu kadar zor olmamalı. Dolaysıyla lütfen rica ediyorum rektör beyden ve dekan beyden, süreçleri iyileştirsinler. Kendilerini bizim yerimize koysunlar. Eğer kendilerine reva görmeyecekleri bir sistemi lütfen bize de reva görmesinler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber