TOKİ başvurusunda 'form yok' tartışması

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Tuzla ve Hadımköy'de yapılan konutlara kayıt yaptırmak için sabahın erken saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) gelen vatandaşlar, yetkililerin "Form yok" cevabını alınca belediye yetkilileri ile tartıştı.

Vatandaşların başvuru için yanlışlıkla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne geldiklerini söyleyen Başkan Kadir Topbaş ise, konuyla ilgili TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile görüştüğünü, formların kısa süre içinde belediyeye ulaşacağını ve bekleyen vatandaşların kayıtlarının yapılacağını dile getirdi.

TOKİ tarafından Tuzla ve Hadımköy'de yapımı devam eden toplu konutlara başvuru için İBB'ye gelen vatandaşlar belediye önünde kuyruk oluşturdu. Belediye önünde uzun süre bekleyen vatandaşlar belediye yetkililerinin "Kayıtlar buradan yapılmadığı için form yok" cevabını alınca, vatandaş ve belediye yetkilileri arasında tartışma yaşanmaya başladı. Bunun üzerine sabahın erken saatlerinden beri belediye önünde bekleyen vatandaşların bir kısmı binaya alınarak yetkililer tarafından açıklama yapıldı. Belediye ekiplerinin bu açıklamaları da vatandaşları sakinleştirmeye yetmedi. Vatandarın belediye ekiplerine itiraz ettikleri gözlendi.

Tuzla ve Hadımköy'de yapılan konutların kayıt işlemlerinin İBB'den yapılmayacağını daha önce duyurduklarını dile getiren İBB Başkanı Topbaş, konuyla ilgili TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ı telefonla aradığını ve formların kısa süre içinde belediye geleceğini ve kayıtların yapılacağını söyledi. Topbaş, sabahın erken saatlerinde gelerek bekleyen vatandaşların sıkıntı yaşamaması için kendilerine sıra numarası verildiğini ve form gelir gelmez sıra numaraları ile vatandaşlara dağıtılacağını kaydetti. Topbaş, vatandaşların mağdur olmaması için yemek de verileceğini, belediye tarafından tahsis edilen araçların vatandaşları Hadımköy ve Tuzla'ya götürüp geri getireceğini sözlerine ekledi.

Sabahın erken saatlerinde belediyeye geldiklerini ve kayıt yaptırmak için beklediklerini belirten vatandaşlar ise, uzun süredir beklediklerini ve saatler sonra yetkililerin kendilerine "Kayıt yapılmıyor" açıklamasını yaptıklarını söylediler. Vatandaşlar, belediye yetkililerinin ,"Form bitti" açıklamasına ise tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber