Mumcu: Muhtıradan haberi olupta haberdar etmeyen şeresizdir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Genelkurmay Başkanlığının 27 Nisan tarihli açıklamasıyla ilgili olarak, "Haberi olup da milleti haberdar etmeyen şerefsizdir, namussuzdur" dedi.

Genel seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını, cumhurbaşkanının halk tarafından 5 artı 5 sistemiyle seçilmesini de içeren Anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerinde, partisinin görüşlerini açıklayan Mumcu, AK Parti grubuna bu konuda 5 yıldır nerede olduklarını sordu.

Teklifin eğer 2. tur oylaması yapılırsa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti grubunu bir samimiyet testine beklediğini ifade eden Mumcu, "Milletim de bunu sıkı sıkıya takip etsin. Öyle yalandan somun pehlivanlığını kimseye yaptırmayacağız" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanlığının açıklamasından haberi olduğu yönünde AK Parti sıralarından laf atılması üzerine Mumcu, Bakanlar Kurulu sıralarına dönerek, şöyle konuştu:

"Haberi olan arkadaş bak burada oturuyor. Haber alıp da dik duramayanlar, iftirayla kendi komplekslerini bastırmaya çalışmasınlar.

Haberi olup da milleti haberdar etmeyen şerefsizdir, namussuzdur.

Demokrasi için gerekirse canını da vermeyen şerefsizdir, namussuzdur.

Benden bu kadar. Bunu söyleyebilecek bir delikanlıyı da kürsüye bekliyorum. Kolpoculuğun devri bitti, bundan sonra delikanlılığın devri." Mumcu'nun kürsüden ayrılmasından sonra, AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, ayağa kalkarak, demokrasi için öleceğini, namusu ve şerefi üzerine söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber