Koru: Tandoğan mitingi olmasaydı Erdoğan aday olabilirdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Mayıs 2007 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet kaynaklarına yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru, 14 Nisan'da Tandoğan'da düzenlenen cumhuriyet mitinginden AKP hükümetinin de sonuçlar çıkardığını belirterek, bu miting yapılmasaydı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına aday olabileceğini söyledi.

Radikal'in sorularını yanıtlayan Koru, Erdoğan'ın olası cumhurbaşkanlığı adaylığına tepkiye dönüşen Tandoğan mitingi ile Çağlayan mitinginden AKP'nin de sonuç çıkardığını ancak bu sonuçlardan bazılarını kendisine sakladığını belirtti. Koru, "AKP yönetimi, mitingleri aldırmaz ve önemsemez görünüyor ama aslında aldırıyor ve önemsiyor" dedi.

AKP ciddiye aldı

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesinde de mitinglerin rol oynadığını kaydeden Koru, "Abdullah Gül isminin cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıkması da bu mitinlerin ciddiye alınmasının bir sonucudur" diye konuştu. Koru, "Tandoğan mitingi yapılmasaydı Çankaya'ya kim aday olacaktı" sorusuna, "Tayyip Erdoğan olabilirdi" yanıtını verdi.

Koru, AKP'nin Çankaya adayını belirlemesinde, mitinglerin yanı sıra parti teşkilatının ve kamuoyunun nabzının tutulmasının da rol oynadığını ifade etti. AKP hükümetinin mitinglerin ardından kendisiyle ilgili kaygıları fark ettiğini belirten Koru, bunun sonucunda AKP'nin politika değişikliğine gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine şunları söyledi:

"Politikalarında olmayacak. Çünkü, AKP o kesimdeki endişelere sebep olacak bir davranışta bulunduğunu, tedirginliğe yol açacak bir politik çizgi izlediğini kabul etmiyor. İnsanların hayat tarzını değiştirme diye bir niyet taşımadığı için meydanlardaki kalabalıklardaki tedirginliği, korkuyu, 'yanlış bir değerlendirme, bir vehim, yersiz bir korku' olarak görüyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber