İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık Bakanlığı, il sağlık müdürlüklerinin internet erişimlerini, bakanlık üzerinden gerçekleştirecek

Haber Giriş : 16 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdağ:'Bakanlığımız bilgi-iletişim teknolojisinden en üst düzeyde yararlanmaktadır'

SAĞLIK BAKANLIĞI İNTERNET ERİŞİMİNDE ÖNEMLİ BİR PROJEYE İMZA ATIYOR...

Sağlık Bakanlığı, il sağlık müdürlüklerinin merkez Internet erişimlerini, bakanlık merkezi üzerinden gerçekleştirmelerini öngören projeyi devreye sokuyor. Proje ile mevcut erişimlerinin daha güvenilir, güçlü ve düşük maliyetli olması hedefleniyor. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, bakanlığının bilgi-iletişim teknolojilerinden en üst düzeyde yararlanmayı hedeflediğini bildirdi. Sağlık Bakanlığı, il sağlık müdürlüklerinin merkez Internet erişimlerini, Bakanlık Merkezi üzerinden gerçekleştirmelerini öngören projeyi devreye sokuyor. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nca hayata geçirilen proje ile mevcut erişimlerin daha güvenilir, güçlü ve düşük maliyetli olması hedefleniyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bakanlığının kaliteli sağlık hizmetleri sunumunda, bilgi-iletişim teknolojilerinden en üst düzeyde yararlanmayı hedeflediğini bildirdi. Bakan Akdağ, projenin bakanlık bilgi işlem sistemine ek ürün ve hizmet maliyeti getirmeden, her ay 8 milyar lira tasarruf sağlayacağını ifade etti.

Söz konusu proje ile, kendi güvenlik tedbirlerini almış olan Ankara, İstanbul, İzmir ,Antalya, Konya, Tekirdağ ve Isparta illeri dışında kalan 74 ilin merkez sağlık müdürlükleri Internet erişimlerini, bakanlık merkezi üzerinden yapacaklar. Proje ile, müdürlüklerinin genelde güvenlik önlemi almadan gerçekleştirdikleri internet erişiminde karşılaşabilecekleri virüs saldırıları ve güvenlik riskinin ortadan kaldırılması hedefleniyor.

28 Haziran 2004 tarihine kadar tüm illerin merkez sağlık müdürlüklerinin sisteme dahil olacağını ifade eden Bakan Akdağ şunları kaydetti: ?İnternet erişimi, günümüzde her alanda olduğu gibi, bakanlığımıza bağlı sağlık kurumları için de vazgeçilmez bir unsurdur. Bakanlığımız, daha kaliteli, verimli sağlık hizmetleri sunumu, değerlendirilmesi ve yönetim karar destek süreçlerinde, tasarrufu öne çıkaran bir yaklaşımla, bilişim teknolojilerinden en üst düzeyde yararlanmayı sürdürecektir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber