3 yeni bakanın ataması tamam

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 06:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçim mevzuatı uyarınca seçim kararı alındıktan sonraki 5 gün içinde istifaları zorunlu olan, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yerine üç yeni bakan atandı. Adalet Bakanlığı'na, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga, İçişleri Bakanlığı'na Kayseri Valisi Osman Güneş, Ulaştırma Bakanlığı'na da Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz getirildi. İşte yeni bakanlar:

Fahri Kasırga: Kamuoyu, Kasırga'nın ismini ilk kez Başbakan Erdoğan'ın haksız mal edindiği iddiasıyla yargılandığı davada duydu. Malvarlığını, oğlunun sünnetinde takılan altınlarla açıklayan Erdoğan'ın beraatine ilişkin karar Ankara Başsavcılığı'nca temyiz edilmediği için kesinleşti. Başsavcı olan Kasırga da bu nedenle eleştirildi. Kasırga'nın ismi Yargıtay ve Danıştay'a üye seçiminde gündeme geldi. Kasırga, HSYK üyelerince yapılan toplantıya katılmayarak, üye seçimini iki kez engelledi.

Osman Güneş: Refahyol hükümeti döneminde İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nü yürüten Güneş, 28 Şubat kararlarından sonra görevden alındı.

İsmet Yılmaz: 2002 yılında Marmara Üniversitesi'nde yüksek lisans yapan Yılmaz, özel sektörde çalıştıktan sonra 31 Aralık 2002'de Müsteşarlığa atandı. Yılmaz, atanma kararını, "Allah utandırmasın" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber