İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

3 kamu görevlisi ilk kez hakim karşısına çıktı

FETÖ/PDY soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütü üyesi oldukları ve terör örgütü propagandası yaptıkları" iddiasıyla yargılanan 3 kamu görevlisi ilk kez hakim karşısına çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2018 18:14, Son Güncelleme : 03 Nisan 2018 18:16
3 kamu görevlisi ilk kez hakim karşısına çıktı

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma çerçevesinde haklarında dava açılan 3 kamu görevlisinin yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, örgütün şifreli haberleşme uygulaması ByLock kullandıkları, silahlı terör örgütü üyesi oldukları ve terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan Nuray A, açığa alınan Saliha K. ve Rafiye K. ile avukatları katıldı.

Nuray A, duruşmadaki savunmasında, ByLock çıktığı iddia edilen hattı eşinin kullandığını söyledi.

Teknolojiyle arasının iyi olmadığını öne süren Nuray A, "Ben bu örgütün okuluna gitmedim, yurdunda kalmadım, bankalarında hesabım yok, sendikalarına üye değilim. Yani bu örgütle hiçbir bağım yok. Bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Suçsuzum ve beraatımı talep ediyorum." dedi.

Saliha K. ise ByLock olduğu iddia edilen hattı sadece arama için kullandığını anlatarak, "Telefonun internetini eşim kullanıyordu. Eşim Kayseri Cezaevi'nden bir dilekçe gönderdi. Bunu size sunuyoruz. O dilekçeden de anlaşılacağı üzere hattın internetini eşim kullanıyordu. Benim bu örgütle hiçbir bağım yok." diye konuştu.

Rafiye K. ise avukatı olmadığı için savunmasını bir sonraki duruşmada yapacağını söyledi.

Mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 18 Eylül'e erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber