Bakanlık haberi gelince hemen 2 takım elbise aldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GENEL Seçim nedeniyle Anayasa gereği görevinden ayrılan Abdülkadir Aksu'nun yerine İçişleri Bakanlığı'na getirilen Kayseri Valisi Osman Güneş, kararı ?sürpriz' olarak değerlendirdi. Ankara'ya gitme hazırlığı yapan Güneş, hemen kendisine koyu renkte iki takım elbise aldı.

Mesai bitiminden sonra Valilik'ten çıkıp, İstasyon Caddesi'ndeki konutuna gelen Osman Güneş'e İçişleri Bakanlığı görevine atandığına ilişkin yazı, Özel Kalem Müdürü Kadir Şimşek tarafından ulaştırıldı. Yeni Bakan Güneş telefonla kendisine gelen kutlamaları kabul ederken, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Atsız ve Özel Kalem Müdürü Kadir Şimşek, 38 LC 038 plakalı otomobille bir giyim magazasına giderek, beraberlerinde mağaza çalışanı ile 4 takım elbiseyle konuta döndü. Bakan Güneş, siyah ve lacivert renkli 2 takım elbiseyi alırken, diğerleri iade edildi.

Bakanlık görevini devralmak üzere Ankara'ya gitme hazırlığı yapan Osman Güneş'in bir yandan da dostlarının tebrik telefonlarına yanıt vermeye çalıştığı bildirildi. Oldukça heyecanlı olduğu belirtilen Güneş'in yakın çevresine, böyle bir kararın kendisi için sürpriz olduğunu ve sevinçle karşıladığını söylediği öğrenildi.

KAYSERİLİLER MEMNUN

Bu arada Kayseriler de kararı, ?Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçilemedi ama Kayseri'ye bir bakanlık daha geldi'' diye değerlendirdi. Kayserili Abdullah Gül'den sonra Kayseri Valisi Osman Güneş'i de bakanlığa getirmesiyle hem Dışişleri hem de İçişleri olmak üzere iki önemli bakanlığın kentten çıkması, Kayserilileri de sevindirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber