CHP, emekliler adına dava açmaya hazırlanıyor...

Haber Giriş : 16 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dört yıldır eksik maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü kulağı hükümetten gelecek cevaba kilitlenirken, CHP de emekliler adına dava açmaya hazırlanıyor.

Hükümetten, emeklilerin hakkını ödemesini isteyen CHP, Meclis tatile girinceye kadar süre verdi. Milletvekili Çetin, Meclis tatile girmeden karar alınmazsa mahkemeye gideceklerini söyledi.

Dört yıldır eksik maaş alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü kulağı hükümetten gelecek cevaba kilitlenirken, CHP de emekliler adına dava açmaya hazırlanıyor. Hükümetten, emeklilerin hakkını ödemesini isteyen CHP, AKP'ye Meclis tatile girinceye kadar süre verdi. Meclis tatile girmeden bir karar alınmazsa CHP, emekliler adına dava açacak.

CHP Kocaeli Milletvekili İzzet Çetin, ortada somut yargı kararları olduğunu belirterek, ?Türkiye hukuk devleti ise yargı kararlarını değiştirmeye gerek yok? dedi. Hükümetten, hukuku zorlamamasını isteyen Çetin, emeklilerin parasının bir an önce ödenmesi gerektiğini vurguladı.

Örnek dava

Emeklilerin haklı olduğuna dair ortada Yargıtay kararları olduğunu, aleyhte bir karar da bulunmadığını belirten Çetin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun, ?İçtihat kararı bekliyoruz? sözlerini eleştirdi. Aleyhte bir karar olmadığı için içtihadı beklemeye gerek olmadığını belirten Çetin, ?İçtihadı bekliyoruz demek, ipe un sermektir? dedi ve şöyle konuştu: ?Yargı kararı gayet açık. Acak, bakanlık bir yakınına dava açtırıp kaybettirecekse o başka. Çalışma Bakanı'nın yaptığı konuşmadan bunu çıkarıyorum.?

Meclis tatile girene kadar hükümete süre verdiklerini, ve emeklilere paranın ödeme takviminin açıklanmasını beklediklerini vurgulayan Çetin, ?Hükümet, belli bir süre içerisinde emeklilerin hakkını ödeme yoluna gitmelidir. Aksi takdirde, emekliler adına dava açacağız? dedi. CHP'nin örnek dava açabileceğini belirten Çetin, ?Dosyaları oluştururuz. Emekliler adına dosyaları hazırlarız ve teslim ederiz. Emekliler, avukata bile gerek kalmadan davalarını açar ve takip eder? dedi. Her işçi emeklisinin yaklaşık 400 milyon lira alacağı olduğunu ifade eden Çetin, hükümetin bunu ödememesi halinde rakamın daha da büyüyeceğine işaret etti.

Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber