Şekerbank'tan "Kredi kapınızda" hizmeti...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mayıs 2007 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şekerbank, telefonla yapılan başvuru sonrasında müşterinin ziyaret edilerek şubeye gitmeye gerek kalmadan kredi kullanımını sağlayan ''kredi kapınızda'' hizmeti vermeye başladı.

Şekerbank Genel Müdürü Hasan Basri Göktan, yeni kredi ürününün tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Orta Asya'nın en büyük özel bankalarından biri olan Bank Turan Alem bünyesindeki Turan Alem Securities JSC ile ortaklık sürecini geçtiğimiz Mart ayı içinde tamamladıklarını hatırlattı.

Göktan, ortaklık yapısında ''Müşterilerine yağmurda şemsiye açan, bulunduğu yörede sürekli var olan banka'' gibi avantajları korumaya önem verdiklerini vurgulayarak, ''Ortaklık içimize sindi. Ortaklıktan gelen gücü Anadolu'da adres sorulurken 'Şekerbank sokağı, Şekerbank'ın yanı' gibi güçlü imajımızla birleştirdik. Ortaklıktan elde ettiğimiz finansmanı sermaye yapımızı güçlendirmekte kullanmak suretiyle sermayemizi yüzde 220 artırıyoruz'' diye konuştu.

Banka şube sayısının şu anda 215 olduğunu, her ay 2 şube açmayı planladıklarını kaydeden Göktan, özellikle Anadolu'da bankacılık hizmetiyle karşılaşmayan bölgeler ve kesimlerde şubeleri artıracaklarını söyledi.

Ortaklık süreci sonucunda oluşturdukları 2007-2010 stratejik iş planı çerçevesinde yaygın işletme bankacılığı, küçük krediler ve bireysel bankacılık alanında Türkiye'nin en iyi bankaları arasında yer alma yolunda hızla ilerlediklerini dile getiren Göktan, 2010 yılında aktif büyüklük, mevduat, karlılık ve müşteri sayısı gibi kriterler çerçevesinde Türkiye'nin en iyi ilk 10 bankası arasında yer almayı hedeflediklerini belirtti.

''KREDİ KAPINIZDA İLE MÜŞTERİYE VIP HİZMETİ''

Hasan Basri Göktan, en iyi banka olma yolunda birçok yenilik gerçekleştireceklerini, bunlardan biri olan ''kredi kapınızda'' hizmetinin kredi teslimini kullanıcının ayağına getiren bir çözüm olduğunu söyledi.

Tüketici ihtiyaçlarını ve yaşam trendlerini takip ettiklerini kaydeden Göktan, ''Eskiyiz, tecrübeliyiz. Rekabeti çok iyi biliyoruz. Donanımlıyız ve rekabete hazırız. Kredi kapınızda, krediyi zahmet olmaktan çıkarıyor. Bu uygulama ile müşteriye özel, VIP hizmeti sunuyoruz. Bu hizmet, bankacılık sektöründe süreç inovasyonu yaratarak, sektörün çıtasını bir adım yükseltiyor'' diye konuştu.

Kredi kapınızda hizmeti ile ilgili bilgi veren Şekerbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer ise ''444 78 78'' numaralı telefonla başvurunun yapıldığı yeni hizmette, şubeye gitmeye gerek olmadan randevu alınarak müşterinin ziyaret edildiğini, daha sonra müşteri tercihine göre belirlenmiş tarihte kredinin müşterinin hesabına aktarıldığını ve kredi kullanan müşterilere ücretsiz hayat sigortası yapıldığını aktardı.

''FAİZ 1,99, HEDEF YÜZDE 15'LİK PAYI 20'YE ÇIKARMAK''

İlk 4 ayın ödemesiz olduğu kredinin en fazla 48 ay vadeli olduğunu ve kefilsiz verildiğini belirten Özciğer, en az bin YTL, en fazla da maaşın 5 katına kadar YTL olarak verilen kredide tüm vadeler için faiz oranının yüzde 1,99 olduğunu bildirdi.

Özciğer, dün uygulamaya başladıkları hizmetin ilk gününde 3 bin 500 çağrı aldıklarını, bugün ise toplantı saatine kadar 2 bin civarında çağrı geldiğini kaydederek, bu kredi ile şu anda toplam nakdi krediler içinde yüzde 15 olan bireysel kredilerin payını yüzde 20'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Faiz oranının yüksek olduğunu belirten bir gazetecinin bu oranla ne şekilde rekabet edecekleri yönündeki sorusu üzerine Özciğer, hizmet bedellerinin faize yansıtılması gözönüne alındığında bankanın faiz ve hizmet komisyonunun müşteri açısından çok makul olduğunu, totalde müşterinin cebinden ne çıktığına bakmak gerektiğini ifade etti.

Kredi hizmeti için sahada 100 kişilik bir ekip çalıştırdıklarını, çağrı ekibinin ise 55 kişiden oluştuğunu kaydeden Özciğer, yoğun taleple karşılaşıldığında başka birimlerden bu ekiplere personel kaydıracaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber