Telekom'un özelleştirilmesi tasarısı, TBMM'de kabul edildi

Haber Giriş : 16 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom'un özelleştirilmesine ilişkin yeni düzenlemeler getiren ve TMSF tarafından devralınan şirketlerin varlıklarının satışını öngören yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yasayla, yabancı yatırımcıların da Telekom'un özelleştirme ihalesine katılabilmesine olanak sağlanıyor. Ayrıca, ulusal güvenlik ile ilgili olarak milli yararların korunmasına yönelik tedbirlerin alınması şartıyla Türk Telekom hisselerinin yüzde 50'den fazlasının da satılabilmesi öngörülüyor.

Türk Telekom hisselerinin satışı sonucu kamu payının yüzde 50'nin altına düşmesi durumunda, Türk Telekom'da asli ve sürekli görevlerde çalışmakta olanlar ile sözleşmeli personel statüsünde çalışanlar, kapsam dışı personelden Türk Telekom'da çalışmaya devam etmek istemeyenler ile Türk Telekom'da çalışmaya devam etmek istemekle birlikte bu istekleri Yönetim Kurulunca uygun görülmeyenlere ilişkin personelin durumu da düzenleniyor.

Sözkonusu personelin listesi, hisse devir sözleşmesinin imzalanmasından itibaren 30 gün içerisinde Devlet Personel Başkanlığına bildirilecek. Bu personel Devlet Personel Başkanlığı tarafından başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilecek.

Yabancı yatırımcılar da telekomun özelleştirme ihalesine katılabilecek. Uydu hizmetleri, TÜRKSAT A.Ş tarafından yürütülecek. Limanlardaki özelleştirmelerde yabancılar da yüzde 49'un üzerinde pay sahibi olabilecek. Elektronik haberleşmeyle ilgili altyapı hizmetlerinde kullanılan bazı yapı ve teçhizatlar imar ve iskan ruhsatlarından muaf olacak. Hazine'nin GSM işletmecisi firmalardan alacaklarının uzlaşma yoluyla tahsil edilmesini sağlamaya yönelik düzenleme yapılıyor Telsim'in imtiyaz ve ruhsat satışı kolaylaştırılıyor.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber