Yaz tatili için Bodrum nasıl gezilmeli?

Furkan Kumkaya memurlar.net için yazdı. Yaz tatilinde Bodrum nasıl gezilmeli?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Nisan 2018 10:06, Son Güncelleme : 09 Nisan 2018 11:24
Yaz tatili için Bodrum nasıl gezilmeli?

Zamanı geldi. Tatil planları yapılmaya başlandı. Hala karar veremeyenler veya tatil için Bodrum'u düşünenlere en iyi nasıl gezilir anlatmaya çalışalım.

Günümüzde insanlar gidecekleri yer ile ilgili yeteri kadar bilgi sahibi olmadıkları için tur programları ile standart gezilere katılmakta. Gittikten sonra keşkeler ile eve dönmekte veya razı olmakta. Bütçenizi en aktif nasıl kullanırsınız ve bunu yaparken en güzel nasıl gezersiniz merak ediyorsanız bu yazı sizin için yazıldı.

Ulaşım Planı

Bodrum'a ulaşım için bir çok seçenek mevcut. Favori ve en mantıklı olan ise uçak ile seyahat. Çünkü tatile giderken amacımız dinlenmek. Hızlı ulaşmak önemli. Şehir merkezine 35 km mesafede olan Milas havalimanı mevcut. Şehir içi ulaşımlarınız için araba kiralamak ise en mantıklısı. Bodrum'da taksi kullanımı epey pahalı. Dolmuşlar da ucuz değil ve o sıcakta epey dolu olmakta. Bir aile için en konforlu ulaşım olan otomobil kiralama bedelinin yarısı, oraya kendi arabanız ile geldiğinizde yakacağınız yakıt ücretine yakın olacaktır. Havalimanında bir çok otomobil kiralama acentesi bulabilirsiniz. En ucuz uçak bileti zamanlarını edebilmek için, uzun vadeli en ucuz uçak bileti bulmanız yardımcı olan "Turna.com"u öneririm. Bir çok avantajı bulunmakta...

Konaklama

Bodrum merkez, Gümbet, Bitez gibi merkezi yerlerde hesaplı oteller mevcut. Otelinizde aramanız gereken şey temizlik, ulaşım ve sabah kahvaltısı olmalı. Nedenini birazdan anlayacaksınız.

Bodrum'u Gezmek

Bodrum bir el gibidir. Avucun merkezi şehrin göbeğidir. Her parmak semtlerini gösterir ve her parmak arasında onlarca koy vardır. Otelin aynı havuzunda veya aynı sahilinde, her gün aynı yemekleri yiyerek geçirdiğiniz bir hafta Bodrum'da değil otelde geçirilmiş bir vakittir. Önünüze getirilen yemekleri, güzel bir havuzu, çarşaflarınızın değişmesini kendi şehrinizde de bulacağınıza eminim.

Gün Gün Gezilecek yerler

Parmakları sıra sıra gezmeye başlayalım. 1. Bodrum'un girişinde sizi Güvercinlik bekliyor. Sakinliğin, huzurun ve akvaryum koyunun yeri Güvercinlik, sizi bekliyor. Torba - Güvercinlik arasında keyfinize göre inip yüzebileceğiniz onlarca koy mevcut. Önerim Köhne Beach. Güneşi batırmak ve akşam yemeği için ise Güvercinlik merkezde bulunan resoranlarda suyun altın rengine dönüştüğü anları izleyebilirsiniz.

2. Torba - Türkbükü arasında Cennet Koyu sizler için sürpriz bir yer olacaktır. Diğer koylar ve kumsallara karşın burası sakin bir yer olacaktır. Torbayı geçtikten 11 km sonra zümrüt yeşili sular sizi bekliyor olacak. Akşam yemeği için Gonca Balık Restaurant harika bir seçim olacaktır. Denize sıfır bir şekilde en güzel deniz mahsullerini tüketebilirsiniz. Kalamar tavada üstlerine yoktur.

3. Küdür Yarımadası, Yalıkavak'ın yukarısında kalan özel koyları olan bir yer. Yukarıdan bakıldığında oluşan boyun manzarası çok güzel. Sessiz sakin olsun derseniz Yalıkavaktan Küdür Yarımadasına geçerek sola veya kral mezarlarınn olduğu sağ tarafa dönerek en sevdiğiniz sahile varabilirsiniz.

4. Akyarlar, Karaincir koyu en çok demir atılan koylardan biri. Bu da ne kadar güzel olduğunu size anlatabilir. Genelde koylar hızlı derinleşen suları ile bilinir fakat burada kum zemin epey devam ediyor ve geniş bir yüzme alanı sunuyor. Güneşi batırmaya Bitez'e gidip, ardından da Bitez Dondurması yiyebilirsiniz.

5. Bodrum'daki en güzel yüzme alanlarından biri de "Deve Plajı" (Camel Beach diye de geçer) dır. Su sporları içn harika bir alandır ve denizi muhteşem. Aynı zamanda kumsal olması da tercih edilme oranını artırıyor. Çünkü Bodrumda kumsal bulmak epey zor. Buradan sonra akşam yemeği için Gümbet "Sul Mare" restaurantı tercih etmenizi öneririm. Burası için en az 3-4 gün önceden rezervasyon yaptırmanızı öneririm.

6. Bodrum'da gidilecek en butik yer ise Gümüşlük. Bodrum'un en sıcak yeri burası. Her yer cıvıl cıvıl oluyor. Yemek için ise sahil boyunca uzanan birbirinden güzel restoranlar sizleri bekliyor olacak.

Bodrum'da Yapmadan Dönmemeniz Gerekenler

Tekne Turu (Vizenin veya Pasaportunuz var ise Kos adası turu) yapmak.

Antik Tiyatroda konsere katılmak.

Kale ve Müzeyi görün

Zeki Müren Müzesi'ne uğrayın

Mandalina Gazozu için

Otogarın üst kısmında kurulan pazar yerindeki kebapçılara gidin

Bodrum Özet

Şehrin her yeri güzel

Koylar genelde taşlık, bu yüzden deniz ayakkabınız olsun

3 AVM ile alışverişte her şeye ulaşabilirsiniz

Toplu taşıma ile her neredeyse her yere ulaşmak mümkün

Taksiler pahalı

Katılmak istediğiniz etkinlikler var ise gitmeden araştırın

Başka ülkelerin başarılı mutfaklarını bulabilirsiniz

Otogar şehrin merkezinde

Otellerin shuttle (servis) saatlerini öğrenin

Güneş batmasına yakın trafik başlamakta

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber