Eğitim-Sen dava açtı, 3.500 geçici öğretici artık işsiz

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Sen'in açtığı dava sonrasında alınan Danıştay kararı gereği bilgisayar ve İngilizce branşlarında okullarda derse giren 3 bin 500 'kısmi zamanlı geçici öğretici'nin sözleşmesini feshetti. Öğreticilerin hak kaybı olmaması için isteyenler 'ek ders ücreti karşılığı' olarak okullarda görevlerine devam edebilecek.

Bakan Çelik, sözleşmesi feshedilen öğretmenlerin ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 'kısmi zamanlı geçici öğreticiler'le ilgili bir yıldır devam eden dava sürecinde gelinen son noktada nasıl hareket edileceğine dair bir genelge yayınladı. Bakan Hüseyin Çelik genelgede, Eğitim-Sen'in Başbakanlık ve bakanlık aleyhine açtığı davada Danıştay 12. Dairesi'nin 14 Mart 2007 günlü kararıyla Bakanlar Kurulu kararının ve bakanlık genelgesinin yürütmesinin durdurulduğunu hatırlattı.

Kanun gereği mahkeme kararının en geç 1 ay içinde uygulanmasının zorunlu olduğunu kaydeden Çelik, "Söz konusu kararın bakanlığa 15 Nisan 2007 tarihinde tebliğ edildiği göz önünde bulundurularak, okullarda halen İngilizce dil öğreticisi ve bilgisayar öğreticisi olarak görev yapanların sözleşmelerinin en geç 14 Mayıs 2007 tarihine kadar feshedilmesi ve bu tarihten sonra da kısmi zamanlı geçici öğretici görevlendirilmemesi gerekmektedir." dedi.

Çelik, 'eğitim-öğretimin aksatılmaması bakamından sözleşmesi feshedilenlerden isteyenlerin, görev yaptıkları okullarda Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 9. maddesi kapsamında ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmesini' istedi. Öğreticilerin ücretli olarak derse girmeye devam etmeleri halinde ellerine en fazla 600 YTL civarında para geçecek. Bu durumda ise maaşları 100 YTL civarında azalacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber