9 Mayıs 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 9 MAYIS 2007 ÇARŞAMBA GÜNDEMİ

-KÖŞK SÜRECİNDE SON GÜN

-Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, adaylıktan çekildiğine ilişkin resmi başvurusunu, AKP grubu aracılığıyla, TBMM Başkanlığı'na resmen sunacak.(Saat:14.00)

-MECLİS GENEL KURULU

-Meclis'te, 11'inci cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün adaylığının geri çekildiğine ilişkin dilekçe okunacak.(Saat:14.30)

-TBMM Genel Kurulu da cumhurbaşkanlığı 2'nci tur oylaması için toplanıyor. Ancak Gül'ün oylama öncesi adaylıktan resmen çekilmesi ile 2'nci tur oylamaya geçilmeden cumhurbaşkanlığı seçim süreci sona erecek.

-CUMHURBAŞKANI SEZER GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

-Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin fiilen sona ermesinin ardından, 16 Mayıs'ta görev süresi dolacak olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Köşk'teki görevine yeni cumhurbaşkanı seçilip görevine başlayıncaya kadar devam edecek. Bu durum Türkiye'nin siyasi tarihinde de bir ilk olacak.

-CHP BAŞVURUSU ANAYASA MAHKEMESİ'NDE

-CHP'nin, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iptale rağmen AKP'nin, birinci turun yenilenmesi yönündeki kararına ilişkin başvurusunun bugün Anayasa Mahkemesi'nde ele alınması bekleniyor.

-CUMHURBAŞKANI SEZER'İN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, sırasıyla Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Saadet Ülker, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kutadgobilik, Gazi Üniversiteli Öğretim Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu, Kastamonu Abdurrahmanpaşa Eğitim Vakfı Başkanı Fehmi Altıkulaçoğlu ve ADD Batıkent Şubesi Heyeti'ni Çankaya Köşk'ünde kabul edecek.(Saat:14.45/15.00/15.15/15.30/15.45)

-CHP PM TOPLANIYOR

-CHP Parti Meclisi Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplanarak, cumhurbaşkanlığı seçimi, erken seçim politikaları ve solda birlik girişimleri hakkında çalışmalar yürütecek.(Saat:11.00)

-DSP, CHP İŞBİRLİĞİNİ DEĞERLENDİRİYOR

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, DSP ile seçim işbirliği konusunda çalışmaların bittiğini ve görüşmeleri yürüten heyetler arasında anlaşmanın sağlandığını açıklamasının ardından, DSP de bu konudaki çalışmalarına hız verdi. DSP Genel Başkan Zeki Sezer, parti yöneticileri ile birlikte yürüttüğü istişare toplantılarına bugün de devam edecek. CHP yönetimi ise DSP'den gelecek yanıtı bekliyor.

-İttifak dışında tutulan SHP ise, CHP-DSP görüşmelerinin sonuçlanmasını beklemeye başladı.

-MECLİS'TE KOMİSYONLAR TOPLANIYOR

-İçişleri Komisyonu, ateşli silahlar ve bıçaklar hakkındaki kanun teklifleri ele alınacak.(Saat:10.00)

-Sağlık Komisyonu, AKP Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız'ın, Sağlık Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'da değişiklik öngören yasa teklifini görüşecek.(Saat:10.00)

-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Doğal Gaz Piyasası'nda değişik yapılması hakkında yasa teklifi görüşülecek.(Saat:14.00)

-ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM

-Görevinden ayrılan Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı görevini Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz'a devrediyor.(Saat:11.00)

-SEÇİM TAKVİMİ

-22 temmuzda yapılacak erken seçim için seçmen listeleri askıya çıkıyor. Listeler, 21 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00'de askıdan indirilecek.

-TÜSİAD BAŞKANI YALÇINDAĞ KAGİDER TOPLANTISINDA

-TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği'nin olağan aylık toplantısına katılacak.(Saat:9.00)

-ABDÜLLATİF ŞENER'DEN MORTGAGE TOPLANTISI

-Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, mortgage ikinci mevzuatıyla ilgili düzenlenecek toplantı öncesinde açıklama yapacak.(Saat:11.00)

-ZEKİ ÇAKAN SAVUNMASINI YAPIYOR

-Eski Enerji Bakanı Zeki Çakan, Yüce Divan'da esas hakkındaki savunmasını yapacak.(Saat:10.00)

-RTÜK, SEÇİM DÖNEMİ YAYIN İLKELERİNİ GÖRÜŞÜYOR

-RTÜK, seçim döneminde yayın kuruluşlarının uyacakları yayın ilkeleriyle ilgili görüşmek üzere toplanacak.(Saat:10.30)

-SANAYİ BAKANI COŞKUN, ALMAN-TÜRK İŞADAMLARIYLA

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Bakanlık'ta, Alman-Türk işadamlarından oluşan heyeti kabul edecek.(Saat:12.00)

-YASED BAŞKANI UYSAL: "YABANCI GÜVENİYOR, YERLİ VESVESE YAPIYOR"

-Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Tahir Uysal, yabancı sermayenin Türkiye'ye ilişkin görüşlerinin yerli yatırımcılardan daha olumlu olduğunu belirterek, "Türkiye'deki reaksiyonlar ne yazık ki çok aşırı ve tepkisel. Ya çok umutsuz oluyoruz ya da çok umutlu oluyoruz. Türkiye, gerçekten yurtdışından bakan yatırımcı için, Türkiye'deki insanların bakışının tersine, geleceği çok parlak, güvenli bir ülke olarak gözüküyor. Biz içeride kendi kendimize biraz fazla vesvese yapıyoruz" diye konuştu.

-AB'DEN HEDGE FON'LARA YOL HARİTASI

-AB Ekonomik ve Mali İlişkiler Konseyi, Avrupa'ya ne şekilde gireceği ve ekonomide hangi etkilere yol açacağı tartışılan ?hedge fonlar? konusunda bir dizi tavsiye kararı aldı. AB Komisyonu, hedge fon piyasasının düzenlenmesine ilişkin rapor hazırlayacak.

-İSTANBUL MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN HUTBELERE BASIN AMBARGOSU

-Hutbeleri aylık olarak internetten yayınlayan İstanbul Müftülüğü, ?Sofra Adabı? hutbesinin yarattığı tartışmanın ardından, mayıs ayından itibaren, Cuma günleri okunacak hutbeleri, aynı gün içinde en erken saat 8:30'da yayınlama kararı aldı.

-3 AYLIK ENERJİ İTHALATININ FATURASI 7 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

-Türkiye, bu yılın ilk üç aylık döneminde ham petrol, akaryakıt, doğalgaz, sıvılaştırılmış petrol gazı ve kömür gibi enerji maddeleri ithalatı için 7 milyar dolar ödedi.

-BELÇIKA BÖLGESEL LİGİNDE TÜRK TAKIMI ŞAMPİYON OLDU

-Belçika'nın Limburg Bölgesi İkinci liginde şampiyon, bölgede yaşayan Türklerin kurduğu Turkse Rangers futbol takımı oldu. Türk ekibi bölgesel birinci lige yükseldi.

ANKA HABER AJANSI


Gündem- 09 Mayıs 2007- Çarşamba

1- TBMM Genel Kurulu, cumhurbaşkanı seçimi turlarına devam etmek üzere toplanacak.

2- Seçime Doğru...

- CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplanacak.

- Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı görevini Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz'a devredecek.

- Seçmen listeleri, 21 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00'de indirilmek üzere bugün askıya çıkarılıyor.

- RTÜK Başkanı Zahid Akman, Ankara'da, seçim döneminde radyo ve televizyon kuruluşlarının uyacakları yayın ilkeleriyle ilgili açıklamalarda bulunacak.

3- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Saadet Ülker, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kutadgobilik, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu ve Kastamonu Abdurrahmanpaşa Eğitim Vakfı Başkanı Fehmi Altıkulaçoğlu ve beraberlerindeki heyetler ile Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şubesi heyetini Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, tutsat ikincil mevzuat düzenlemeleriyle ilgili, bürokratlarla Eski Başbakanlık binasında bir araya gelecek, toplantı öncesinde açıklamalarda bulunacak.

5- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da, CDF Vakfı Alman ve Türk iş adamlarından oluşan heyeti kabul edecek.

6- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da "Eğitimde İyi Örnekler Konferansı"na katılacak.

7- TBMM'den...

- Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonunda, Sağlık Bakanlığında iki daire başkanlığı kurulması ile bakanlığın yurt dışında sağlık birimleri kurabilmesini öngören yasa teklifi ele alınacak.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, 17 yeni üniversite kurulmasına ilişkin yasa tasarısı görüşülecek.

- İçişleri Komisyonunda, ateşli silahlar ve bıçaklar konusundaki kanun teklifleri ele alınacak.

8- AB'nin geleceğinin ele alınacağı "Europa Forum" toplantıları Berlin'de başlıyor.

- Konuşmacılar arasında AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Almanya Başbakanı Angela Merkel gibi isimler bulunuyor.

9- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, İstanbul'da, Türkiye Kadın Girişimciler Derneğinin aylık olağan toplantısına katılacak.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yalçındağ'ı ziyaret edecek.

10- Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılandıkları davada, Çakan ve avukatları esas hakkındaki savunmalarını yapacak.

11- Vodafone Üst Yöneticisi Attila Vitai ile Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir, İstanbul'da, Vodafone ile Arçelik'in hayata geçireceği işbirliğinin tanıtımını yapacak.

12- Toplantı...

- Tüketiciler Birliği Ankara Şubesi, "Telekazık" kampanyasında toplanan imzaları Telekomünikasyon Kurumuna teslim edecek.

- İzmir Ticaret Odasında akaryakıt sektör toplantısı yapılacak.

13- Konut kredisinde tercih sorunu...

- "Konut Finansman Yasası" kapsamına geçmek istemeyen tüketicilerin, 6 Hazirana kadar dilekçe vermesi gerekiyor.

- Tüketici Hakları Derneği, tüketicilerin "konut finansmanına geçmemeleri" konusunda kampanya başlatacak.

- Bankalar ise BSMV istisnasından yararlanmak için tüketicilerin yeni sisteme geçmesini öneriyor.

14- Togo'ya defne yaprağı, Lesotho'ya sünger taşı...

- Egeli ihracatçıların ketçaptan portakal suyuna kadar pek çok ürünü, adını kimsenin bilmediği ülkelere satarak binlerce dolarlık ihracat yaptığı belirtildi.

- Ege İhracatçı Birliklerinin hazırladığı rapora göre, Ege'den Mauritius'a pamuklu mensucat, Trinidad ve Tobago'ya zeytinyağı, Butan'a ise traverten ihraç ediliyor.

15- Fortis Türkiye Kupası sahibini buluyor.

- Futbolda Fortis Türkiye Kupası, Beşiktaş ile Kayseri Erciyesspor arasında İzmir'de yapılacak final maçı ile sahibini bulacak.

16- Cumhurbaşkanlığı 43. Uluslararası Bisiklet Turu sürüyor.

- Turda bugün 165 kilometrelik Bodrum-Marmaris etabı yapılacak.

17- 22. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası İstanbul'da başlıyor.

18- Beko Basketbol Ligi, play-off çeyrek final 3. maçı Casa TED Kolejliler ile Türk Telekomspor arasında Ankara'da yapılacak.

19- Futbolda Lig B'ye yükselme mücadelesinde ilk final maçı bugün Aliağa Belediyespor ile Trabzon Değirmenderespor arasında Ankara'da oynanacak.

20- Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu ve Milli Takımı, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

21- Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Çin'de yapılacak Dünya Şampiyonası öncesi Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

22- Yasin Kadri Ekinci başkanlığındaki Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu, Veliefendi Hipodromu'nda basın toplantısı yapacak.

23- Türkiye Basketbol İkinci Ligi Play-Off Final Grubu'nda İstanbul FMV Işıkspor ile Erdemirspor takımları FMV Işık Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

24- Fenerbahçe Kulübü'nün 100. Yıl etkinlikleri...

- Fenerbahçe Kulübü'nde 16 yıl başkanlık yapan ve adı Fenerbahçe Stadı'na verilen Şükrü Saracoğlu'nun anısına, "Efe Başvekil Belgeseli"nin tanıtımı amacıyla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde kokteyl düzenlenecek.

Anadolu Ajansı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber