Kolombiya'nın sunduğu lisansüstü burslar

YÖK, Kolombiya'nın sunduğu lisansüstü burslar ile ilgili duyuru yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Nisan 2018 13:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Kolombiya'nın sunduğu lisansüstü burslar

YÖK'TEN YAPILAN AÇIKLAMA

Kolombiya Hükümeti'nin Eğitim Kredisi ve Yurtdışı Teknik Çalışmalar Enstitüsü (ICETEX), Kolombiya Üniversitelerinde 2018 yılı ikinci yarısında uzmanlık, yüksek lisans ve doktora programlarına katılmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarına yönelik lisansüstü burs sağlayacaktır.

Söz konusu burslar, Kolombiya'da yerleşik olmayan ve Kolombiya vatandaşlığına sahip olmayan yabancı ülke vatandaşlarına sunulan karşılıksız finansal yardım niteliğinde olup, okul ücretini, sağlık sigortasını, aylık cep harçlığını, kitap, vize ve benzeri katkıları kapsamaktadır. Adayların 50 yaşını aşmamış olması, Kolombiya'nın 5'lik sistemine göre ortalama 4.0 akademik ortalamaya ve çalıştığı alanda en az 1 yıllık mesleki deneyime sahip olması, adayların sunulan programlar arasından çalışmayı istedikleri programa kabul almış olmaları, bütün programların İspanyolca dilinde olması nedeniyle İspanyolca bildiğini belgelendirmesi gerekmektedir.

Ekte ayrıntıları bulunan bursların başvuru koşulları ile diğer gerekli bilgilere ICETEX'in web sitesinde (www.icetex.gov.co) "Burslar/Yabancılar için Mütekabiliyet" bölümünden ulaşmak mümkündür. Ayrıca anılan bağlantıdan katılımcı Kolombiya üniversitelerinin akademik bilgileri bulunmakta ve başvuru sürecinin 1 Haziran 2018 tarihine kadar ICETEX platformu üzerinden tamamlanmış olması gerekmektedir.

İlgilenenlerin bilgisine sunulmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber