O ilçe de, öğretmenler odasına konulan kamera kaldırıldı

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenler odasına kamera konulmamasını istedi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Nisan 2018 00:01, Son Güncelleme : 11 Nisan 2018 01:18
O ilçe de, öğretmenler odasına konulan kamera kaldırıldı

"Öğretmenler odasına veya sınıflara kamera konulamaz" dosyamızda "Okullarda güvenlik açısından riskli olan tüm birimlerinde kamera bulunması gerekliliğine rağmen öğretmenler odasına veya sınıflara kamera konulmasının güvenlik amaçlı olmadığı, öğretmenleri kişisel takip amaçlı olduğu açıkça ortadadır.

Kişilerin gizli yaşam alanına girerek veya başka suretle başkaları tarafından görülmesi mümkün olmayan bir özel yaşam olayının saptanması ve kaydedilmesi hukuken ve etik olarakta mümkün değildir. " demiş ardından yaptığımız araştırmada konuyu tüm detaylarıyla açıklamış ve Milli Eğitim Bakanlığının "Okullarda, bahçe giriş ve bina kapıları hariç derslik ve ders yapılan bölümler, öğretmenler odası, yönetici ve diğer çalışma/dinlenme odaları, rehberlik odası, kütüphane, spor salonu, yüzme havuzu, tuvalet lavabo, ibadethane ve benzeri birimlerin içini görecek şekilde güvenlik kameraları yerleştirilemez" görüşünde olduğunu da belirtmiştik.

Bursa ili Yıldırım ilçesinde geçtiğimiz hafta Şehit Piyade Er Rahim Keskin Ortaokulundaki öğretmenler odasında güvenlik kamerası bulunmasına, Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şubesi tepki göstermiş ve okulun önünde "Öğretmenler odası mı? Biri bizi gözetliyor evi mi?" konulu basın açıklaması yapmıştır.

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konu üzerine 06.04.2018 tarih ve 7092365 sayılı yazılarıyla; "Okullarda bahçe giriş, bina kapıları, koridor, bodrum ve güvenlik açısından risk oluşturabilecek yerler hariç, derslik ve ders yapılan bölümler, öğretmenler odası, yönetici ve diğer çalışma/dinlenme odaları, rehberlik odası, kütüphane, spor salonu, tuvalet, lavabo, ibadethane ve benzeri birimlerin içini görecek şekilde güvenlik kameralarının yerleştirilmemesi gerektiğini belirterek bu şekilde olan kameraların kaldırılması hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." emirlerini içeren resmi yazı tüm okul ve kurumlara gönderilmiştir.

İşte o yazı;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber