Öğretmenliğin; stajyer öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olarak sınıflandırılmasına ilişkin proje çalışmaları devam ediyor

Haber Giriş : 25 Nisan 2003 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB öğretmenlik mesleğini kademelendirecek bir proje hazırladı. Projeye göre öğretmenler, stajyer öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olarak sınıflandırılacak.

Öğretmenlik de sınıflandırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlik mesleğini kademelendirecek reform niteliğinde bir proje hazırladı. Milli Eğitim'de hazırlıkları sürdürülen projeye göre, öğretmenler, stajyer öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olarak sınıflandırılacak. Üniversiteden sonra atanacak öğretmen, iki yıl stajyer öğretmen olarak görev yapacak. Stajer öğretmen hazırladığı tezi kabul edilirse, öğretmen statüsü elde edecek. Öğretmenler, belli bir süre sonra yine tezle uzman öğretmen ve başöğretmen satüsü elde edebilecekler.

Her kademenin maaşı ayrı olacak
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu projenin kısa süre sonra tamamlanacağını, her kademenin ayrı maaşı olacağını söyledi. Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı'nın Atama ve Görevde Yükselme Yönetmeliği'nde Bakanlar Kurulu onayının kaldırılmasını öngören yasa tasarısı, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi.

Tasarı, Milli Eğitim Bakanlığı'nda yönetim görevine atanacaklarda nitelik ve diğer şartların Bakanlar Kurulu yerine, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulacak yönetmelikle düzenlenmesi hükmünü getiriyor. Ayrıca şehit eşi öğretmenler ile zorunlu yer değiştirmeye tâbi tutulan kamu personelinin öğretmen eşlerinin yer değiştirmek suretiyle atanmalarında, hizmet puanı ve sıra esasının kaldırılması öngörülüyor.
Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber