Erdoğan bürokrasideki istifaları değerlendirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani'nin, Avrupa Parlamentosu'ndaki konuşmasına ilişkin olarak, ''Ben onlarla medya üzerinden hiç konuşmayayım artık. Biz onlara söyleyecek sözlerimizi söyledik. Bizim için şu anda muhatap noktasında da olmamalı'' dedi.

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, ''Kadın aday sayısını arttırma konusunda ne gibi tedbirler alacaksınız?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Kadın adayların teşviki noktasında, biz siyaseti rekabet ortamı olarak gördüğümüz için de kadın adayların rahatlıkla, çekinmeden bütün illerimizde, başta büyük iller olmak üzere bu yarışa girmelerini istiyoruz, teşvik ediyoruz. Kaldı ki Kadın Kollarımızın çok aktif, çok faal olması sebebiyle de özellikle kadın adaylarımızın şu anda ilgi duymakta olduklarını görüyoruz.

Müracaatlarda da şu anda zaten dün akşam itibariyle parti teşkilatlarında istifalarla ortaya çıkmış durumda. Ama bunun dışında serbest yaşam içinde olan bayanların, kadınların katılımında herhangi bir istifaya gerek duyulmaksızın yapılabileceği için bu önümüzdeki süreç içerisinde onlar da temayül yoklamasına katılacaklardır.

Temayül yoklamalarıyla merkez olarak bu işi belirleyeceğiz. Ama temayül yoklamaları her ilde yapılacak. Genel Merkez'den giden heyetlerimiz bu yoklamaları gerçekleştirecekler. Ondan sonra Genel Merkez'de kurulan alt kurul ve üst kurul olmak üzere iki ayrı kurulda değerlendirmeler yapılacak. Daha sonra da inşallah 4 Haziran'a listelerimiz kesinleşmiş olacak.''

BÜROKRASİDEN İSTİFALAR

Başbakan Erdoğan, ''Bürokrasiden de yoğun istifalar oldu, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?''' sorusu üzerine, şunları söyledi:

''Partimize bildiğiniz gibi öyle çok yoğun bir bürokrat istifasına ve aday olmalarına biz yol vermedik. Daha çok bunların şu anda bulundukları yerde görevlerini sürdürmelerini istedik. Ve istifalarına imkan verdiğimiz bürokratlar da bizim inşallah gelecekteki iktidarımızda kendilerinden parlamentoda istifade etmeyi düşündüğümüz arkadaşlarımız. Bunun dışında pek böyle bir yol açmış değiliz. Bir şeyi ben özellikle tavsiye ederim. Diğer siyasi partilere de bürokrasiden istifa edip katılanları şöyle bir incelerseniz, o zaman oran itibariyle de neye isabet ettiğini gayet güzel göreceksiniz.''

Erdoğan, ''Aday göstereceğiniz popüler isimler var mı? Hakan Şükür gibi, spor camiasından, sanat camiasından?'' sorusunu da, ''Arkadaşlar, netleşsin, dedikoduda kalmasın. Netleştikçe onları göreceksiniz'' diye yanıtladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber