Ek Ders Tepkileri Dikkate Alınıyor

Önce Star gazetesinde bir haber yer aldı... Haberde, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in, bayram ve resmi tatillerde ek ders ücretlerinin kesilmemesi için genelge değişikliğine gideceği belirtilmekteydi... Ve bugün Hürriyet gazetesinde yeni bir haber... Bakan Çelik, gazeteye yaptığı açıklamada, okulundan "sevk kağıdı" alıp doktora giden öğretmenlerin "ek ders ücretinin" kesilmesinin yarattığı tepkiler üzerine sözkonusu Kararda değişiklik yapılması için konuyu Bakanlar Kuruluna taşıdığı bilgisi yer almıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 12:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in açıklamalarını iki bölümde değerlendirmek gerekmektedir.

1- Genelgeyle düzenlenebilecek husus: Bayram ve resmi tatillerde ek ders ücretlerinin kesilmemesi için genelge düzenlemesi yeterlidir. Bu konuya ilişkin olarak daha önce yaptığımız tespit için tıklayınız. Bu değişikliği yapmak kolaydır. 27.02.2007 tarihli ve 2007/19 nolu Genelgesi'nin 16. maddesini değiştirmek yeterli olacaktır.

2- Bakanlar Kurulu Kararı ile düzenlenebilecek husus: Okulundan "sevk kağıdı" alıp doktora giden öğretmenlerin "ek ders ücretinin" kesilmemesi için genelgenin değil Bakanlar Kurulu Kararının değişmesi gerekmektedir. (Bu konuya ilişkin yapmış olduğumuz tespit için tıklayınız.) Söz konusu Bakanlar Kurulu Kararının 25. maddesinin 3 nolu bendinin değiştirilmesi gerekmektedir.

Bakan Hüseyin Çelik'in bir kaç gün arayla iki farklı gazeteye yapmış olduğu açıklamalar, gerek sendikaların gerekse memurlar.net forumunda yazışan öğretmen üyelerimizin tepkilerinin dikkate alınacağını göstermektedir.

Yapılmış olan açıklamaların gereğinin bir an önce yerine getirilmesini umut ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber