AKP'den 7 engelli milletvekili

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti, 22 Temmuz'da yapılacak genel seçimlerde 7 bölgeden 7 engelli milletvekili çıkaracak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özürlü seçmenlerin evlerinden alınıp sandıklara taşınması için teşkilatlara talimat verdi.

Görme özürlü sanatçı Metin Şentürk'ün de AK Parti'den aday olabileceği konuşuluyor. AK Parti'nin görme özürlü milletvekili Lokman Ayva, "Eminim, Metin Şentürk kardeşimizin AK Parti'de gönlü vardır" diye konuştu. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK) dünkü toplantısında engelli seçmenlere yönelik hazırlıklar ve partinin seçimlerde göstereceği engelli adaylara yönelik ilkeler belirlendi. 7 bölgeden 7 engellli milletvekili çıkarma konusunda prensip kararı alan AK Parti, engelli seçmenleri de evlerinden alıp sandıklara taşıyacak.

Başbakan Erdoğan, "Engelli kardeşlerimiz demokratik haklarını kullanmalıdır" diyerek teşkilatlara engelli seçmenlerin sandıklara taşınması konusunda talimat verdi. AK Parti'nin görme özürlü milletvekili Lokman Ayva, MKYK toplantısında benimsenen kararları İHA'ya açıkladı. AK Parti'nin engelli adaylara yönelik herhangi bir kota veya sınır koymadığına işaret eden Ayva, "Ne kadar olumlu durum varsa değerlendirmek istiyoruz. 5 kişi, 20 kişi deyip de daha fazlası olursa almamak yapmıyoruz. Nitelikleri taşımıyorsa zorlamıyoruz. Sayın Başbakan'a da arz ettim. İstiyoruz ki daha çok özürlü arkadaşımız TBMM'de yer alsın. İstiyoruz ki daha çok Türkiye'nin yönetimine katılsın" diye konuştu. Ayva, 7 bölgeden 7 engelli aday çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizerek, "Her bölgeden Karadeniz'den, Marmara'dan birer arkadaşımızın gelmesini arzu ediyoruz, daha fazla olursa mutlu oluruz. Sayın Başbakan bu konuda birşey söylemedi ama ben ümitliyim" dedi.

Ayva, engelli seçmenlerin sandıklara taşınması konusunda da karar aldıklarını belirterek, "Biliyorsunuz Türkiye'de maalesef bizim başlattığımız girişim bitmedi. Bu noktada eksiklik var. Başbakan'a da arz ettim. Özürlü arkadaşlarımızın bu nokdada demokratik haklarını kullanmasını kendisini arzu ediyor. Özellikle Türkiye'nin oylarıyla Türkiye'nin yönetiminde söz sahibi olmalarını istiyoruz. Parti teşkilatlarımızın hassasiyetle bu arkadaşlarımızı evlerinden alıp oy kuillandıktan sonra evlerine götürülmesi noktasında talimatları olacak. Yakında bu konuda bir düzenleme ve organizasyon yapılacak" şeklinde konuştu. AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, görme özürlü sanatçı Metin Şentürk'ün AK Parti'den aday olabileceğinin de sinyalini verdi. Ayva, şöyle konuştu: "Metin Bey'in AK Parti'de gönlü olduğunu, başvurmasını arzu ediyorum. Parti saflarında yer alması bizi mutlu edecektir. Eminim o da düşünüyordur. Kendisi siyasete sıcak baktığını söyledi. Ben de bu noktada kendi dünyamda emin olmak istiyorum. Eminim. Metin Şentürk kardeşimizin AK Parti'de gönlü vardır. Burada yer almak istiyordur. İnşallah böyle bir başvurusu olursa da iyi olur." Ayva, 'Metin Bey ile rakip olacaksınız?' şeklindeki hatırlatma üzerine ise "Biz omuz omuza oluruz" diye espri yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber