Üniversitelerden kaydı silinenler, site kurup, akademik af çıkartılması için uğraşıyor

Haber Giriş : 17 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çeşitli sebeplerle üniversitelerden ilişiği kesilenler, ''akademik af'' çıkartılması için girişimlerde bulunuyor.

İnternet üzerinden biraraya gelerek sorunlarına çare arayan ve Türkiye genelinde sayılarının 60 bini bulduğu belirtilen grup, TBMM'de AK Parti ve CHP milletvekilleriyle görüşerek destek istiyor. Türkiye'de son olarak 2000 yılında af çıkartıldığına dikkati çeken grup, aradan geçen sürede yaşanan ekonomik krizler yüzünden çok sayıda gencin okulla ilişiğinin kesildiğini vurguluyor.

Genel bir ''akademik af'' çıkarılmasını isteyen grup, bunun ''türban affına indirgenmemesi'' görüşünde. Yarıda kalan eğitimlerini tamamlamak istediklerini belirten grup, ''Sağlık, ailevi, ekonomik nedenlerle okullarına devam edememiş, sınavlarına girememiş genç insanlar, ek sınav ve okullara yeniden kayıt hakkı istiyor'' görüşünü savunuyor.

2004-2005 öğretim yılında okullarına dönebilmeleri için TBMM tatile girmeden yasal düzenleme yapılması gereğine işaret eden grup, bu amaçla milletvekillerinden destek istiyor. Gruplar halinde AK Parti ve CHP milletvekilleriyle görüşen grup, okumak için ''ikinci bir şans'' isteklerini dile getiriyor.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber