Seçim Bakanları yemin edip, göreve başladılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gül'ün adaylıktan çekilme dilekçesi Genel Kurul'da okunarak, seçim sürecinin sona erdiği açıklandı. Oturum öncesi salondan kaçarcasına kaçan CHP'lileri alaycı bir alkışla karşıladı

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilme dilekçesi Meclis Genel Kurulu'nda okunarak, seçim sürecinin sona erdiği açıklandı.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığınden çekilmesi üzerine TBMM'de bugün yapılacak Cumhurbaşkanlığı oylaması yapılmadı. Yapılması belirlenen diğer oylamalar da iptal edildi.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil'in yönettiği oturumda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AK Parti Grubu tam kadro olarak katıldı. Kabinenin üç yeni bakanı da ilk kez Meclis'teki Bakanlar Kurulu sıralarında yerlerini aldılar. Oturum başladığında çok az sayıda CHP milletvekili salonda bulunuyordu. CHP Antalya Milletvekili Atilla Emek'in ikazı üzerine tüm CHP'liler salondan ayrıldı. AK Partili milletvekilleri salondan ayrılan CHP'lilerin arkasından 'Ne kaçıyorsunuz' diye bağırdılar.

Genel Kurul'da ilk olarak Adalet Bakanı Fahri Kasırga, İçişleri Bakanı Osman Güneş ve Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda yemin ettiler. 23. dönem genel seçimleri nedeniyle bakanlıklarından istafa eden Cemil Çicek, Abdülkadir Aku ve Binali Yıldırım'ın yerine atanan Fahri Kasırga, Osman Güneş ve İsmet Yılmaz, milletvekili olmadıkları gerçesiyle Anayasa gereğince TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek, yeni görevlerine başladılar. Üç bakanın yemin ederek yerlerine dönmesinin ardından birçok milletvekili bakanları tebrik etmek için sıraya girdi.

Genel Kurul'da daha sonra Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğine ilişkin tezkeresi okundu. Tezkerenin okunmasından sonra oturumu yöneten Nevzat Pakdil, Cumhurbaşkanı adayı kalmadığından bugünkü oylamanın yapılma imkanının kalmadığını söyledi. Pakdil, Cumhurbaşkanı seçimi için daha önce belirlenen oylamaların da iptal edildiğini bildirdi.

Pakdil'in açıklamasından sonra CHP'li millekvekilleri Genel Kurul salonuna girmeye başladı. AK Partili milletvekilleri ise alaycı bir şekilde salona gelen CHP'li milletvekillerini alkışladılar.

Seçim Bakanları yemin etti

Erken seçim kararı nedeniyle Anayasa gereği görevinden ayrılan bakanların yerine atanan seçim bakanları TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti.

Genel Kurul'daki yemin merasiminin ardından Fahri Kasırga Adalet Bakanlığı, Osman Güneş İçişleri Bakanlığı, İsmet Yılmaz'da Ulaştırma Bakanlığı görevlerine resmen başlamış oldular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber