Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar'ın veda mesajı...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kıymetli Çalışma Arkadaşlarım,

Sizlerle birlikte, sağlık sisteminde yıllardan beri süregelen ve artık çözümün ?çözümsüzlük? olduğu kabullenilmiş birçok sorunu ortadan kaldırmak için yola çıktık.

Bu yolda, dört yıl gibi bir süreye sığdırılamayacak pek çok başarıya beraber imza attık. Sağlığı bir ?insan hakkı? olarak benimseyen çalışma ahlakımızı, tüm hizmetlerimize yansıttık. Biz, sağlığa makam gözüyle bakmadık!

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri olan sağlık göstergelerini ?gelişmiş ülkeler? düzeyine çıkarma yolunda önemli mesafeler katettik. Sayın Bakanımızın öncülüğünde hayata geçirdiğimiz ?Sağlıkta Dönüşüm Programı? çerçevesinde sağlık hizmetinin tek elden planlanıp, sunulmasını sağladık!

Halk sağlığı alanında hep birlikte yürüttüğümüz kararlı çalışmalar sonucunda, ilk kez anne ve bebek ölüm hızlarını Cumhuriyet tarihindeki en düşük seviyelere indirdik!

Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha sağlıklı yarınlara ulaşabilmesi için aşılama kampanyalarında gösterdiğiniz başarılar ise hepimizin haklı gururu olmuştur.

Kıymetli Arkadaşlarım,

Hizmet alanında köklü değişiklikler yapmaya girişmek her zaman büyük bir cesaret gerektirmiştir.

Sağlık Bakanlığı, siz azimkâr ve cesur ekibiyle birlikte el atılmaya korkulmuş pek çok konuyu kamuoyunda tartışmaya açmış ve çözüme kavuşturmuştur. Çalışmalarımız boyunca gösterdiğiniz bu cesur tavrınız ve bizleri yalnız bırakmadığınızdan dolayı sizlere minnettarım.

Şunda hiçbir kuşku yoktur ki Türkiye Cumhuriyeti tarihine kazandırdığımız başarılar, tüm arkadaşlarımızın yoğun emeği ve fedakarlığının birer meyvesidir. Kararlılık ve gönül birliği içinde canla başla çalışarak alınan bu sonuçların, tüm milletimiz tarafından dikkatle yakından ve ilgiyle izlendiğini biliyorum.

Ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde her türlü sorunun üstesinden geleceğine ve onu daha sağlıklı, daha mutlu bir geleceğin beklediğine inanıyorum.

Bundan sonra farklı platformlarda çalışacak olsak bile, yine aynı gönül birlikteliği ve amaç içerisinde ülkemize hizmet etmek için birlikte çalışacağız.

Kapım ve gönlüm sağlık çalışanlarına her zaman açık olacaktır.

Hepinize en derin minnettarlığımı sunarım.

Prof. Dr. Necdet Ünüvar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber