İki ambulans şoförü milletvekili aday adayı olmak için istifa etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya Devlet Hastanesinde görevli iki ambulans şoförü, milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti.

Alanya Devlet Hastanesinde ambulans şoförü olarak görev yapan Hüseyin Görgülü ile Mehmet Saraç, milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etti.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan 46 yaşındaki Hüseyin Görgülü 24 yıllık işinden milletvekili aday adayı olmak için istifa ettiğini söyledi. CHP'den aday adayı olacağını belirten Görgülü, yarın, partisinin ilçe teşkilat binasına giderek adaylık başvurusu yapacağını bildirdi.

Adaylığıyla ilgili parti yönetimiyle önceden bir görüşme yapmadığını dile getiren Görgülü, istifasından sonra parti yetkilileriyle görüştüğünü, parti yönetiminin, yarın kendisini kamuoyuna aday adayı olarak tanıtacağını dile getirdi.

Milletvekili olma düşüncesinin sadece memleketine hizmet etme isteğinden kaynaklandığını anlatan Görgülü, her kesimden insanın bu tür görevlere talip olması, diğer devlet memurlarının da kendileri kadar cesaret göstermesi gerektiğini kaydetti. Görgülü, ezilen kesimin sorunlarını bildiğini bu sorunları çözmeye talip olduğunu bildirdi.

Milletvekili adayı olmak ya da seçilmek için büyük bütçeler gerektiğini bildiğini ama kendisinin böyle bir bütçesi olmadığını da ifade eden Görgülü, sadece adaylık başvurusu için gereken paranın hazır olduğunu ifade etti.

Aynı hastanede ambulans ve hizmet aracı şoförlüğü yapan 43 yaşındaki Mehmet Saraç da emekliliğine üç ay kaldığını anlattı. Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini kaydeden Saraç, MHP'den aday adayı olacağını, adaylık başvurusu yapmak için yarın Ankara'ya gideceğini söyledi.

Türkiye'de alışılmış siyasetçi tipinin dışında olduğunu kabul ettiğini de dile getiren Saraç, adaylık başvurusu için 500 YTL istendiğini, bunu da hazırladığını ifade etti.

Meslektaşı Hüseyin Görgülü ile birlikte büyük bir medeni cesaret örneği gösterdiklerini vurgulayan Saraç, farklı partilerden aday adayı olsalar da birbirleriyle rekabetleri olmayacağını, tam tersine dayanışma içinde olacaklarını ifade etti. Saraç, seçilememesi halinde görevine geri döneceğini belirterek, "Ancak ben halkın beni seçeceğine ve geri dönmeme gerek kalmayacağına inanıyorum" dedi.

Alanya Devlet Hastanesinde röntgen teknikeri olarak görev yapan Halil Kulak'ın da AK Parti'den Karaman milletvekili aday adayı olmak için istifa ettiği, istifasını verdikten sonra da memleketi Karaman'a gittiği öğrenildi.

Hastane yetkilileri, hastanelerinden iki ambulans şoförünün birden aday adaylığı için istifa etmesinin personel açısından bir sıkıntıya yol açmayacağını belirterek, Görgülü ve Saraç'ın ardından hastanede halen görev yapan 4 şoför kaldığını bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber