DTP seçime bağımsız adaylarla girecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, seçime bağımsız adaylarla girme kararı aldıklarını söyledi.

Türk, Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda partilerinin meclis üyelerinin katılımıyla düzenlenen 2 günlük toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, "Seçime bağımsız adaylarla girme kararı aldık" dedi.

Seçime bağımsız adaylarla katılma nedenini, Ankara'da düzenleyecekleri basın toplantısında açıklayacaklarını anlatan Türk, kararın parti meclisinin ortak bir kararı olduğunu bildirdi.

Bir gazetecinin "ittifaklar konusunda karar alındı mı?" sorusu üzerine Türk, ittifaklar konusunda görüşmeler yapacaklarını belirterek, ilkeleri olduğunu, o ilkeler doğrultusunda bir ittifak geliştirmeye çalışacaklarını belirtti.

"Kaç milletvekili çıkarmayı hedefliyorsunuz?" sorusu üzerine Türk, bu konuda çalışmalarının süreceğini, halk ve örgütleriyle bunu paylaşacaklarını, kendiliğinden bir sayının ortaya çıkacağını dile getirerek, güçlü oldukları yerlerde bağımsız adaylarla gireceklerini, bazı yerlerde de aydın, demokrat adaylara destek vereceklerini, bunları tartışacaklarını, tedbirlerini alacaklarını ve ona göre davranacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber