Mehmetçiğe anne kolisi

AK Parti Kadın Kolları heyeti, içinde çorap ve çamaşırın yanı sıra annelerin duygu yüklü mektupları bulunan kolileri, Kilis İl Jandarma Komutanlığı'na teslim etti

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Nisan 2018 07:10, Son Güncelleme : 14 Nisan 2018 07:07
Mehmetçiğe anne kolisi

AK PARTİ KADIN KOLLARI'NDAN REYHANLI VE KİLİS'E ZİYARET

AK Parti Kadın Kolları'nın Afrin'deki askerler için hazırladıkları yardım kutularını teslim etmek üzere Kilis ve Reyhanlı'ya yaptıkları ziyaret sırasında duygulu anlar yaşandı. Afrin'deki askerlere ulaştırılmak üzere Kilis İl Jandarma Komutanlığı'na teslim edilen kutularda, annelerin mektupları, çorap, çamaşır ve hijyen setinin yanı sıra askerlerin en çok ihtiyaç duydukları "telefon şarj aleti" de yer aldı. Sivil şehitlerin aileleriyle yapılan görüşmede ise, ekmek almaya giderken DEAŞ füzesiyle şehit düşen Emre'nin babası ve 5 yaşındaki Nisa'nın annesinin anlattığı hikayeler vekilleri duygulandırdı.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Selva Çam, Gaziantep Milletvekili Canan Candemir, İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal ve il kadın kolları başkanlarından oluşan heyet, yardımları askerlere iletmek üzere önce Kilis'e geldi. Çam, Kilis İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Dilden değil gönülden konuşmaya geldik. Bizler için hizmet veren askerlerimizin yanında olmak için geldik. En azından gönlümüzden geçen mektupları götürmek, çorap, çamaşır, havlu hediyelerimiz var. Askerlerimize teslim edelim dedik. İllerden toplanan paralar Kilis kadın kollarına gönderdiler. Alışveriş esnafa katkı olsun diye Kilis'ten yapıldı" dedi. Çam ve beraberindeki milletvekilleri, daha sonra Kilis Sivil Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'ne geçti. Suriye'den atılan füzelerle şehit edilenlerin aileleri, sivil şehitlere de "şehitlik sıfatı"nın verilmesi, çocuklarının ve ailelerinin şehit ailelerine tanınan haklardan faydalanmalarını istedi. Çam da, şunları söyledi: "Bizim için sivil şehit, askeri şehit ayrımı yok."

TESLİM ETTİLER

Heyet, daha sonra Kilis İl Jandarma Komutanlığı'na giderek, içinde çorap çamaşır, hijyen seti ve şehit annelerinin mektuplarının yer aldığı 81 il kadın kolunun hazırladığı kutuları, Afrin'deki askerlere ulaştırılmak üzere Kilis il Jandarma Komutanı Hakan Başaklıgil'e teslim etti.

Son sözü: Nene ben ölecek miyim

Şehit ailelerine, Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye eden Çam, DEAŞ füzeleriyle şehit düşenlerin hikayelerini de dinledi.

- Selahattin Arslan: (Oğlu Emre ekmek almayan giderken şehit düştü) "Nenesi 'Ekmek al gel' diyor. Sonra 'bomba felan düşer diye kardeşlerimi içeri alayım' diyor. Kardeşleri de onu görünce içeri kaçıyor. Bomba tam ayağının dibine düşüyor. Dokuz yerden parçalıyor kendisini. Nenesi kucağına alıyor. 'Nene su ver' demiş. Suyunu içmiş. 'Nene ben ölecek miyim' diyor."

- Zehra Sezer: (5 yaşındaki kızı Nisa'yı kaybetti) "Gözümün önünde kayboldu kızım. Kapının önünde oynuyordu. Siyah bir duman geldi. Kayboldu kızım."

- Melek Topal Bekiroğlu: (Füze saldırısıyla yaralandı): "Onlar öldü. Biz her gün ölüyoruz. Böbreğim yok. Evimiz ihtiyaçlarını bile yapamıyorum. İç organlarım iflas etti."

AVLAR AİLESİNE ZİYARET

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Çam ve beraberindeki kadınlar, Reyhanlı'da uykusunda roketin hedefi olan 17 yaşındaki Fatma Avlar'ın ailesini ziyaret etti. Baba Ahmet Avlar, olay gününü anlatırken, Çam ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, acılı anne Döne Avlar'ı teselli etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber