Ankara İstihbarat Şube eski Müdürü'nün tutuklanması kafaları karıştırdı

FETÖ ile mücadelede öne çıkan ve örgütün en çok hedef aldığı isimlerden birisi olan eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Cihangir U.'un tutuklanması kafaları karıştırdı. Cihangir U.'un, 17-25 Aralık darbe girişimi ile MİT TIR'larının durdurulması kumpasının aydınlatılması ve önlenmesinde büyük rolü olduğu biliniyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Nisan 2018 07:55, Son Güncelleme : 17 Nisan 2018 23:19
Ankara İstihbarat Şube eski Müdürü'nün tutuklanması kafaları karıştırdı

Ankara Başsavcılığınca FETÖ'nün Hacettepe Teknokent AŞ'de yapılanmasına ilişkin yaklaşık 3 yıl önce soruşturma başlatıldı. Dosyayla ilgili 2 Nisan günü harekete geçildi ve 25 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Hacettepe Üniversitesi eski Rektörü Murat Tuncer ve FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in doktoru eski Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı firari Tuncay Delibaş'ın ile birlikte eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Cihangir U. da şüpheli oldu. Cihangir U., "resmi evrakta sahtecilik, örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan tutuklanarak, FETÖ'cülerin en yoğun olduğu Sincan Cezaevine koyuldu.

ÖRGÜTÜN HEDEFİNDEYDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine FETÖ'cüler tarafından 'böcek' diye tabir edilen dinleme cihazları yerleştirildiğinin ortaya çıkmasının ardından emniyette tasfiyeler yapıldı. Cihangir U. da skandal olayın ardından 2013 Temmuz'da Ankara İstihbarat Şube Müdürü olarak görevlendirildi. Göreve geldikten sonra FETÖ ile yaptığı etkin mücadele nedeniyle örgütün en çok hedef aldığı isimlerin başında gelen Cihangir U.'un FETÖ'den tutuklanması kafaları karıştırdı. Cihangir U., göreve başladıktan sonra FETÖ'nün 17-25 Aralık'ı öne çekmesine neden olan operasyonlar yaptı. Cihangir U., İstihbarat Şube Müdürlüğü'ndeki FETÖ'cüleri tasfiye ederek, 17-25 Aralık'ın Ankara ayağına büyük darbe vurdu.

Cihangir U.'un, 17-25 Aralık darbe girişimi ile MİT TIR'larının durdurulması kumpasının aydınlatılması ve önlenmesinde büyük rolü olduğu biliniyor.

MİT KUMPASINI ÇÖZDÜ

FETÖ, Türkiye'yi zor durumda bırakmak ve itibarsızlaştırmak için 1 ve 19 Ocak 2014'te Adana ve Hatay'da MİT TIR'larının durdurulması kumpasına imza attı. Kumpasın aydınlatılmasında da Cihangir U. büyük rol oynadı. Cihangir U.'un başında bulunduğu İstihbarat Şube Müdürlüğü o dönem, MİT'e ait TIR'ların yola çıkmasının ardından Keçiören Etlik'ten ihbarın yapıldığı ankesörlü telefon ile güvenlik kamera incelemeleri sonucunda ihbarı yapan Ankara İl Jandarma İstihbarat Şube biriminde görevli 2 personeli deşifre etti.

TERÖRİSTLERİ YAKALATTI
2015 Ekim'de meydana gelen Ankara Tren Garı patlamasının ardından açığa alan Cihangir U., 15 Temmuz sonrası yine bu göreve getirildi. 15 Temmuz'da görevli olmamasına rağmen Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek darbecilerle çatışan Cihangir U., darbe girişimi sonrası binlerce FETÖ üyesinin yakalanıp tutuklanmasını sağladı.

Talimat vermedim

Cihangir U., savcılıkta verdiği 5 sayfalık ifadesinde, dosya şüphelisi olan Muhammet Tolga Erpolat ile nasıl tanıştığını anlattı. Cihangir U., koruma görevi sağladığı ileri sürülen Erpolat ile ilk olarak, 15 Temmuz gecesi darbeciler tarafından başından vurularak ağır yaralanan eski Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanı Turgut Aslan vasıtasıyla makamında tanıştığını söyledi. Cihangir U., "31 Ağustos 2016 tarihli bilgi iletim formunun değiştirdiğim iddiaları asılsızdır, altımdaki personele de böyle bir talimat kesinlikle vermedim" diye konuştu.

Osman Özgan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber