Cumhurbaşkanı Sezer'den 2 yasaya onay

Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 21:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 12 Mart'ın, İstiklal Marşı'nın kabulünün kutlanacağı ve Mehmet Akif Ersoy'un anılacağı ulusal gün ilan edilmesini düzenleyen yasayı onayladı. Sezer ayrıca, Medeni Kanun'un, mirasın saklı payında tasarrufu düzenleyen maddesinde değişiklik yapan yasayı da onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Sezer'in, ?İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Hakkında Kanun? ve ?Türk Medeni Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun?u onaylayarak Resmi Gazete'de yayınlanması için Başbakanlığa gönderdiği bildirildi.

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü yasasıyla, her yıl 12 Mart'ta bütün kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde, halkın ve sivil toplum kuruluşların katılımıyla etkinlikler yapılacak. Anma törenleriyle ilgili yönetmelik, İçişleri, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm bakanlıklarınca hazırlanacak.

Medeni Kanun'da değişiklik yapan yasa ise mirasın saklı payında tasarrufu düzenleyen maddesini yeniden düzenleyerek kardeşlerin mirastaki saklı paydan çıkarılmasını öngörüyor. Yasayla, mirasçı olarak kardeşleri dışındaki alt soyu, ana-babası ve eşi bulunan miras bırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında, ölüme bağlı tasarrufta bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber