En Ucuza Nasıl Gezilir, Tur Mantığı Nedir, Tatil Nedir?

Seyahat etmek tam bilgi sahibi olunamadığında pişmanlıklar ile dolu bir geri dönüş demektir. Bütün bir yıl o haftayı beklerken en iyi olması gerekir. Bu sizin doğal hakkınız. 18 aydır yollarda olan Furkan Kumkaya yollardaki bütün deneyimleri sizler için listeledi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Nisan 2018 09:39, Son Güncelleme : 16 Nisan 2018 10:47
En Ucuza Nasıl Gezilir, Tur Mantığı Nedir, Tatil Nedir?

Seyahat etmek tam bilgi sahibi olunamadığında pişmanlıklar ile dolu bir geri dönüş demektir. Bütün bir yıl o haftayı beklerken en iyi olması gerekir. Bu sizin doğal hakkınız. 18 aydır yollarda olan Furkan Kumkaya yollardaki bütün deneyimleri sizler için listeledi.

En ucuza yolculuk etmek?

Ülkemizde bir çok havalimanının yapılması, bir çok uçak bileti firmasının piyasa girmesi ile birlikte artık ülkedeki en ucuz, en konforlu ve en hızlı yolculuk tartışmasız uçak yolculuğu.

Her ay veya iki ayda bir, ay başlarında firmalar kampanya yaparlar. Bu sayede 150 liraya gidiş-dönüş Avrupa bileti dahi alabilirsiniz. Acele etmeyin, sabırlı olun.

Benim tercihim her zaman " www.turna.com " uzun vadeli bilet fiyatlarını gösteriyorlar. Yakın zamanda inanılmaz bir şey yaptılar. Denemeden inanılacak gibi değil. Bileti kalkışa son 2 saat kalaya kadar iptal edebilme hakkınız var ve %90 ücret iadesi! İşi dolayısı ile sürekli bileti yananlara benden söylemesi.

Tur Mantığı Nedir?

Kendimizi kandırmayalım. 5 günde 4 şehir gezilmez. Hele hele 20 günde 17 ülke hiç gezilmez. Şehrin içinden geçmek ile gezmek farklıdır. Tura katılacak iseniz tur programına bakınız. GAP turu için tur programları mantıklı iken Karadeniz turu saçmadır. Sadece Rize için 5 gün gerekir. Her dakikanıza karar veren ve sürü şeklinde koşuşturma ile geçen, bir yerde ne kadar kalacağınıza karar veremediğiniz turlar zaman kaybıdır. Kendiniz gezin, 1 şehir gezin tam gezin.

Tatil Nedir?

Tatil yıl boyunca sizi yoran her şeye mola verdiğiniz ve emeklerinizin karşılığı olan istirahat ve keşfi size veren zaman dilimidir. Siz ve keyfiniz olmalı yanınızda. Otel tatili düşünenler için önerim, butik otelde kalmaları. Kahvaltıda domates almak için 50 kişi beklemek tatil değildir. Ha yemekhane sırası ,ha açık büfe sırası... Tatilinizi otele göre değil keyfinize göre planlayın. Amacınız gezmek ise, gün içinde otelde kalmayacağınız için, kahvaltı verilen yer seçmek ekonomik artıdır.

Tatilde ihtiyacınız olacak şeyleri şehrinizde hesaplı almak, tatil yerinde aşırı harcama yapmanızı önler. Hazırlıklı olun.

İkinci alternatif çadır tatili. Çadırda mı kalacağım demeyin. Her şeyde olduğu gibi bu alanda da çok büyük bir ilerleme var. Otel yanında sönük kalacak tatiller yapılıyor. Çadır ve ekipmanları o kadar rahatlar ki, sadece temiz havada 4 saatlik uyku ile dinç uyanmanız bile iyi bir sebep.

Neden Çadır Tatili?

-Her gün istediğiniz bir manzarada uyanmak

-Günü kendinizin planlaması

-İlk ekipman harcamasından sonra yıllarca en ucuza gezebilmek(bir haftalık otel ücretinin yarısına ilk yıl tatil yapabilirsiniz)

-Aile için yardımlaşma ve dayanışmayı artırır

-Sınırlarınızı keşfedersiniz

-5 değil, milyonlarca yıldız

-Özgürlük

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber