IMF Heyeti, Kamu-Sen'li memurlarla görüşmedi

Haber Giriş : 17 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

IMF Heyetiyle görüşmek üzere gelen 50 kişilik Kamu-Sen heyeti kabul edilmedi. Bunun üzerine IMF'nin çalışma binasının önünde oturma eylemi yapan Kamu-Sen'lilerle polis arasında kısa süreli bir arbede çıktı.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların başkanları ve sendika üyelerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik bir grup IMF heyetini ziyaret etmek üzere çalışma binasının önüne geldi. Binaya alınmayan Kamu-Sen'lilerle polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. "IMF defol bu memleket bizim, IMF gidecek yoksulluk bitecek, Küresel hainler hesap verecek" sloganları atan Kamu-Sen'liler ıslıklarla protesto etmeye başladılar.

Tam bu sırada ezan okunması üzerine Kamu-Sen üyeleri slogan atmayı bırakarak yere çöktüler. Ezandan sonra polilerin tavrında da bir yumuşama gözlendi. Ezandan önce basın açıklamasına izin vermeyen polisler bu isteğe olumlu yanıt verdi. Bunun üzerine Kamu-Sen'liler basın açıklaması yaptı.

Kamu-Sen'in açıklamadasında şöyle denildi: "Uzun yıllardan beri kuruluşunuzla hükümetlerimiz arasında yapılan bir çok anlaşma ve uygulattığınız ekonomik proglamlar Türk halkını ekonomik krizlere, büyüyen işsizliğe, artan açlığa ve yoksulluğa mahküm etmiş; kapanan şirketlere, iflas eden küçük esnafa, maaşı ile hayatta kalmaya çalışan işçi, memur ve emklilere aldırmadan yatırımların durduğu, alım gücünün kalmadığı, gelir dağılımının bozulduğu ve büyük bir durğunluğun hakim olduğu bir ekonomik ortam yaratmıştır."

Açıklamada, hükümete de "IMF ile bir daha anlaşmayacağız" sözü de hatırlatıldı. Açıklamada, IMF talimatlarıyla sürdürülen politikaların ülkeye bir şey kazandırmadığı, aksine daha da kötüye götürdüğü ileri sürülerek, "Sizleri, memur ve emeklilerin sesine kulak vermeye davet ediyoruz" denildi.
Kamu-Sen'liler alkışlar ve sloganlarla IMF çalışma binasının önünden ayrıldı.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber