İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

4/C'den 4/B'ye geçiş düzenlemesine tepki gösterildi

Memur-Sen, 4/C'li personelin 4/B statüsüne geçişine ilişkin yasal ve idari düzenlemelerin içeriğinde; olması gerekeni sağlamaktan uzak, haklı beklentileri karşılamayan, eşitlik ve adalet noktasında haklı itirazlara gerekçe oluşturan ve giderilmesi gereken aksaklıklara/haksızlıklara neden olan hükümler yönüyle ivedilikle değişiklik yapılması ve bu kapsamdaki personelin haklı beklentilerinin tam olarak karşılanması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yazılı talepte bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Nisan 2018 11:08, Son Güncelleme : 18 Nisan 2018 11:10
4/C'den 4/B'ye geçiş düzenlemesine tepki gösterildi

Konuyla ilgili açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, "Siyasi irade ve kamu yönetimi, 4/C statüsünün gerçekten tarih olmasını sağlayacak ve bu kapsamdaki arkadaşlarımızı "kamu personel sisteminin üvey evladı" olmaktan bütünüyle kurtaracak fırsatı ne yazık ki tam olarak kullanamadı. Biz, 4/C statüsünün gerçekten tarih olmasını sağlayacak ve geçici personelin tam anlamıyla 4/B geçişini mümkün kılacak sonuç için bazı adımlar atılması, ilgili düzenlemelerde değişiklikler yapılması gerektiği konusunda kesin bir kanaate sahibiz" dedi.

"Aynı statüde farklı maaş, farklı unvan, farklı hak ve sorumlulukların hem idari hem de hukuki açıdan kabul edilemez olduğunu" ifade eden Genel Başkan Tonbul, "Yapılan düzenleme ve değişikliklerle bazı konularla ilgili olarak bir anlamda "sözleşmeli 4/C'li" pozisyonunun üretilmesinden biz de, teşkilatımızda ve nihayet geçişi yapılan arkadaşlarımızda rahatsız. Bu yönüyle, hem ilgili Bakanlar Kurulu Kararları hem de 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi gözden ve elden geçirilmeli diyoruz" şeklinde konuştu.

Kamu personel sisteminde kadrolu ve güvenceli istihdamın tek model olması gerektiğini vurgulayan Hacı Bayram Tonbul, "4/C'den 4/B'ye geçiş yapanların mutlu ve umutlu olması sağlayacak adımlar için gereken zamanın e katlanılacak maliyetin, sorunun varlığıyla kaybedilecek zaman ve katlanılacak sosyal maliyet karşısında devede kulak hükmünde dahi değildir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yaptığımız başvuru, sahanın tespitlerini, tepkilerini ve bunlar üzerinden oluşturduğumuz teklifleri içeriyor. Bakanlar Kurulu kararlarının yürürlüğe girmesinden itibaren yaptığımız değerlendirmelerin, sahadan ve teşkilatımızdan aldığımız geri dönütlerin özeti; "doğru karar, yanlış uygulamaya ve düzenlemeye kurban gidiyor" olarak ifade edilebilir. 4/B statüsüne geçiş kavramıyla bir arada değerlendirilmesi mümkün olmayan eksikliklerin ve çelişkilerin varlığı konusunda oluşan mutabakata siyasi iradede kamu idaresi de duyarsız kalmamalıdır." şeklindeki beklentilerini ifade etti.

4/C'den 4/B'ye geçişi yapılan personelin istihdam süresi, ek ödeme oranları, görev unvanları, görevde yükselme ve unvan değişikliği uygulamaları gibi bir çok konu yanında kamu görevlilerinden ve bilhassa geçiş yaptıkları 4/B statüsündeki personelden farklı olarak "peşin maaş ödemesi" uygulamasının kapsamının dışında bırakılmak suretiyle eşitsizlik öznesi konumunda kaldığını vurgulayan Tonbul, "Başvurumuza olumlu cevap verilmesini bekliyor hatta bunun adil ve eşitlikçi yaklaşım açısından zorunlu olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber