TCDD fazla ödenen 520 bin YTL'yi geri aldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Mayıs 2007 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 6'ncı Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü, Konya'dan, Nusaybin'e kadar uzanan yol güzergahında bakım, onarım ve badana işleri için yapılan çalışmalarda, usulsüzlük yapıldığı ihbarı aldıklarını, bunun üzerine görevlendirilen müfettişin yaptığı incelemede devletin ödediği 520 bin YTL'nin geri alındığını söyledi.

Geçen yıl TCDD 6'ncı Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında gerçekleştirilen çalışmalarda, emanet usulü verilen işlerde devletin zarara sokulduğu saptandı. TCDD çalışanlarının tespitleri sonrası, konunun araştırılması için müfettiş istendi. Yapılan inceleme sonunda ise işi yapan müteahhitlere fazla para ödendiği belirlendi, iadesi talep edildi. İşi yürüten 5 firmadan, fazla verilen para tahsil edildi.

Bölgelerindeki yol güzergahlarındaki bazı işlerin emanet usulü yapıldığını belirten TCDD Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü, şunları söyledi:

?Bir yıl önce Yol Müdürlüğü'nde çalışan elemanlar hakkında şikayetler geldi. Bu şaibelerin ortadan kalkması gerekiyordu. Bu çamurun üzerinde oturamazdık. İş yapamazdık. Biz de müfettiş istedik. Müfettiş, bir heyet oluşturdu. Mühendisler getirildi. Yaptığımız çalışmalarda devletin zarara sokulduğunu, fazladan ödenek yapıldığını tespit edince müfettiş istedik. Erdal Aslan, Dolunay İnşaat, Radyal İnşaat, İnci İnşaat ve Emre Can İnşaat sahiplerinden fazladan yapılan ödeme tahsil edilerek devletin zarara uğramasını engelledik. Yol Müdürü Yıldırım Köksal'ın emrinde olan 10 denetim elemanı hakkında da rapor hazırlanıyor. Müfettişlerin raporu iki haftaya kadar belli olur. Olayda suiistimalleri netleşirse, onlara da gerekli cezayı veririz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber