İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hafta sonu gezisi için Sakarya

Furkan Kumkaya memurlar.net ziyaretçileri için gezdi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Nisan 2018 10:36, Son Güncelleme : 14 Haziran 2018 13:48
Hafta sonu gezisi için Sakarya

Sakarya yeşili, gölleri, nehirleri ve tüm doğasıyla hafta sonunu değerlendirmek için ideal yer. İstanbul'a 1,5 , Bursa'ya 2 ,Ankara'ya 3 saat uzaklıktaki Sakarya nasıl gezilir öğrenelim.

Sakarya'da Gezilecek Yerler

Sakarya'da görülmesi gereken yerler o kadar fazla ki tercihinize göre istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Sakarya'da yaylaya çıkabilir, denize girebilir, gölde balık tutabilir, şelale gezebilir ve bir çok ormanlık arazide temiz havada yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Sapanca Gölü

Gün doğumu ve gün batımının eşsiz olarak yaşandığı göl kenarındaki doğal hayata komşu mekanlardan her çeşit keseye uygun kahvaltı yapabilirsiniz. Dilerseniz çevresinde mangal yapabilmek için de uygun mekanlar bulunmaktadır. Sapanca aynı zamanda bir çok yaylayı da içinde barındırıyor. Yayla bakımından oldukça zengin olan bölgenin en çok tercih edilenleri , Soğucak ve Menekşe yaylaları. Sapanca'da alabalık yemek için en çok tercih edilen yer "İstanbuldere Balık", gezmek için ise sonradan düzenlemiş "Sopeli Doğal Yaşam Köyü" farklı konseptiyle öne çıkıyor.

Poyrazlar Gölü

Poyrazlar gölü Sakarya'nın 10 km kuzeyinde kalan ulaşımın kolay olduğu ve aile etkinlikleri için son derece uygun olan güzel bir doğa kaçamağı. Burada su üzerinde yunuslara binilebilir ve gölün yüzeyinde pedal çevirerek gezebilirsiniz. Göl çevresinde mangal yapabilir, balık tutabilir ve doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz.

Göle ulaşmak için şehir merkezindeki Tozlu Camii'nin arkasından dolmuşlarda hareket etmekte. Ayrıca otobüs durağının oradaki marketlerden ve ya gölün girişindeki marketten bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilirisiniz. Göl içerisinde bir çok kamelya ve piknik için uygun oturaklar mevcut. Çocuklarınız için ise parklar ve lunapark mevcut. Göl çevresinde tur atmak için atv ve bisiklet kiralamak da mümkün.

Maden Deresi

Maden Deresi ,Sakarya'nın Karasu ilçesinden gidilebilmekte. Köyün içinden ,yemyeşil yolları takip ederek buraya varabilirsiniz. Maden deresinde özel bir yürüyüş alanı mevcut. Tepelerdeki patikalardan ve tünellerden geçerek şelaleye varabiliyorsunuz. Yol üzerinde bir çok doğal güzellik mevcut.

Vadi manzaralı yürüyüş 45 dk içinde sona erdiğinde herkes fotoğraf için mola vermekte. Dönüş için farklı bir yoldan ,derenin içine girebiliyorsunuz. Paçaları sıvayıp yürüyüşe başlıyorsunuz. Serin sulardan yürüyerek bir çok özel yerden geçip başladığımız yere varıyorsunuz. Vardığınız yerdeki tesislerde leziz alabalıklar yiyebilir ve ya mangal yapabilirsiniz.

Dönüş yolundan dünyanın en özel longoz ormanlarından biri olan Acarlar Longoz'unu da ziyaret edebilirsiniz. Longoz Ormanı koruma altında olduğundan yarım saatlik bir yürüyüş yapılabilecek kadar alanı var. Eğer Maden deresinden sonra hala zamanınız kalırsa uğrayabilirsiniz.

Sülüklü Göl

Sülüklü Göl, Sakarya'nın gizli kalmış güzelliklerinden biridir. Sakarya'nın Akyazı ilçesinin Dokurcun köyünden göle çıkılıyor. Yol bir yere kadar asfalt sona yakın kısmı ise toprak. Epey bir tırmanıştan sonra göle varıyorsunuz. Göl buzul göllerinin karakteristik rengi olan turkuaz-yeşil arası bir renge sahip.

Çevresinde kamp yapılabilecek ve piknik yapılabilecek alanlar mevcut. Gölün girişinde yukarı doğru çıkan ve Davlumbaz Yaylasına giden 1-2 saatlik yürüyüş yolu da mevcut. Dağın zirvesindeki soğuk sulardan içebilir,gölün yukarıdan görünen manzarasını izleyebilirsiniz. Göl girişinde tuvalet ve göl çevresinde belirli aralıklarla çeşmeler mevcut.

Günübirlik bir gezi için ideal bir yer. Ayrıca yol üzerindeki Kuzuluk bölgesindeki kaplıcalara gidebilir ,doğal yaşam köylerini ziyaret edebilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber