3 bağımsız bakana yaşam boyu avantaj

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Mayıs 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erken seçim kararının ardından, yasa gereği istifa eden üç bakanın yerine atanan Adalet Bakanı Fahri Kasırga, İçişleri Bakanı Osman Güneş ile Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz, bu makamlarda geçirecekleri 3 aylık süre sonunda yaşamları boyunca sürecek avantajlara sahip olacak.

Edinilen bilgiye göre, ikisi müsteşarlık, biri de valilikten gelen yeni bakanların maaşları otomatik olarak 8 bin 480 YTL'ye yükseldi. Böylece bu üç ismin maaşları, 8 bin 200 YTL alan milletvekillerinin maaşını da aşmış oldu. Bakanlık yapanlar, milletvekili maaşlarının yanı sıra düşük de olsa tazminat alıyorlar. Bakanlık öncesinde, bu üç ismin aldığı maaşların yaklaşık 4 bin YTL olduğu kaydedildi.

Emekli Sandığı Yasası uyarınca dışarıdan bakanlık koltuğuna oturan bağımsız isimler de milletvekillerinin özlük haklarına kavuşuyor. Devlette uzun yıllardır görev yapan Kasırga, Güneş ve Yılmaz, seçimler sonrasında kurulacak yeni kabinedeki haleflerine makamlarını terk ettiklerinde, özlük hakları da iyileşmiş olacak. Emekli olduklarında, bu üç ismin ellerine 3 bin 500 YTL civarında emekli maaşı geçecek.

Koruma Hizmetleri Yönetmeliği çerçevesinde bir gün bile İçişleri Bakanlığı yapanlara yaşamları boyunca koruma hizmeti ve özel araç tahsis ediliyor. Bu sayede İçişleri Bakanı Güneş, seçimlerden sonra da bu avantaja sahip olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber