İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Erdoğan: Bahçeli'nin çağrısını yolda öğrendim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısıyla ilgili "Yolda öğrendim" dedi.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 21 Nisan 2018 23:20, Son Güncelleme : 21 Nisan 2018 23:24
Erdoğan: Bahçeli'nin çağrısını yolda öğrendim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV ekranlarında yayınlanan Siyasi İşler Özel programına konuk oldu.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Bahçeli'nin erken seçim çağrısıyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " O esnada yoldaydım ben. Yolda bir kısmını dinleme imkanım oldu. Yolda şahit olduğum 26 Ağustos tarihini tabii Meclis'e geldiğimde önce yanımda gerek sayın Binali Bey gerek Hayati Bey vardı; yanımda kısa bir değerlendirdik ve sonra grup konuşmama çıktım. "dedi.

Erken seçim kararının alınma sürecini anlatan Erdoğan, "Sayın Bahçeli'nin de Çarşamba günü saat 13.30 için bir mutabakatı olmuştu. Salı günü böyle bir durum ortaya çıkınca aynı gün benimde malum grup konuşmam vardı. Orada yine 2019'u vurguladım ben. Çünkü arkadaşlarımın henüz ne diyeceğini bilmiyordum. Daha sonra hemen toplantı odamızda arkadaşlarımı toparladım ve ilk değerlendirmeyi yaptım.

SERİ BİR ŞEKİLDE KARAR ALDIK

Bu değerlendirmeden sonra bir de geniş çaplı değerlendirelim istedim. Sonrasında bizim için artık erken seçim noktasında bir tarih ve bu konuyla ilgili takvimin belirlenmesi kalıyordu. Çarşamba günü sabahı tekrar arkadaşlarımla bir görüşme yaptım. Sayın Bahçeli ile görüşmeye bu şekilde girdik ve görüşmemiz esnasında teklifimizi bizlerde aynen kendi tekliflerine karşı teklif olarak sundum. Olumlu yaklaştılar va 24 Haziran'ı gerek ülkemizde okulların kapanmasını düşünerek gerek üniversite imtihanlarının yapılacağını düşünerek, malum YÖK Cumhurbaşkanlığına bağlı olduğu için. Burada çok seri karar alabilmenin bir ispatı da oldu bu.

HEMEN YÖK TOPLANDI

Hemen sayın başkana konuyu arkadaşlarım ilettiler ve hemen YÖK toplandı ve bir hafta sonraya imtihanları aldılar. Biz de 24 Haziran kararını aleniyete geçirmiş olduk. 24 Haziran tarihini erken seçim tarihi olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapmış olduğu basın toplantısında açıklamış oldum ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber