11 Mayıs 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 11 MAYIS 2007 CUMA GÜNDEMİ

-SOL BİRLEŞMEYİ TARTIŞIYOR

-CHP ile DSP arasındaki işbirliğine ilişkin görüşmeler devam ediyor. CHP ile DSP'nin oluşturduğu seçim işbirliği tartışılırken, solda, bu birleşmenin olumlu sonuçlar yaratacağı ve bunun da yapılacak seçimlerde önemli ölçüde oy getireceği belirtiliyor. Bir taraftan, Pazar günü İzmir'de yapılacak mitingde işbirliğinin deklare edilmesi beklenirken diğer taraftan sosyal demokrat siyasetin önde gelen isimleri işbirliğini değerlendiriyor.

-TESAV BAŞKANI TUNCER: ?İŞBİRLİĞİ SİNERJİ YARATIR?

-Toplumsal, Ekonomik, Sosyal Araştırmalar Vakfı Başkanı Erol Tuncer, 1980'den bu yana sosyal demokratların bölündüğünü söyledi. Tuncer, o tarihten bu yana sol seçmenin arzusunun solu tek parti çatısı altında görmek olduğunu belirtti. Tuncer, CHP ve DSP'nin seçim işbirliği yapmasının büyük bir sinerji yaratacağını ifade ederken, ?Yan yana geldiğiniz zaman oylar artar. Bir de bunun getireceği sinerji var. Usulüne uygun bir birleşme bir güç birliği sağlanabilirse, oylar, toplamından fazla da olabilir. Tarafların içtenliğine bağlı. Birbirlerine güvenine bağlı.

-CUMHURİYET MİTİNGLERİ ?OY KULLAN? KAMPANYASINA DÖNÜŞÜYOR

-Ankara Tandoğan Meydanı'nda başlayıp daha sonra İstanbul ve değişik illerde devam eden cumhuriyet mitingleri, İzmir'de yapılacak mitingle sona eriyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği gibi sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde yapılan mitingler, 22 temmuzda yapılacak seçimde ?oy kullan? çağrısına dönüşecek. Böylece, mitinglerin yarattığı etki, bu tür bir kampanyayla sürdürülmeye çalışılacak.

-CHP'Lİ COŞKUNER: "TMSF GÖLTAŞ'I ZARARA UĞRATTI"

-CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, Egebank'tan doğan zararlar nedeniyle TMSF'nin el koyduğu Göltaş Enerji A.Ş'nin 100 milyon dolar zarara uğratıldığını öne sürdü. Coşkuner, Demirel Ailesi'ne ait 9 şirketin Fon yönetimine geçtiğini anımsatarak, "Kamu görevlisi olarak atanan yeni yönetim, hukuk dışı uygulamalarla şirket zarara uğrattı" dedi.

-DOĞALGAZ KONGRESİ SONUÇU BİLDİRGESİ: DOĞALGAZDA ÖZELLEŞTİRME POLİTİKALARINDAN VAZGEÇİMELİ

-?Uluslararası Doğal Gaz Kongresi ve Sergisi 2007?nin sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildirgede özelleştirme politikalarından vazgeçilmesi tavsiye edilirken, kamunun eli kolunun bağlanmaması ve kamu eliyle yatırımların yapılması gerektiği vurgulandı. BOTAŞ'ın küçültülmesi politikaları son bulması gerektiğine işaret edilen bildirgede, BOTAŞ'ın güçlendirilerek etkin kılınması gerektiği ifade edildi.

-BİLAL ERDOĞAN AB ÜZERİNE DOKTORA YAPIYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan, Dünya Bankası'ndaki işinin yanı sıra Johns Hopkins Üniversitesi'nin Uluslarası İleri Araştırmalar Merkezi'ne (SAIS) bağlı Bologna Kampusunda AB üzerine doktora yapıyor.

Bilal Erdoğan'ın hocalığını AB uzmanı ve Abant Platformu'na da katılan David Calleo yapıyor. SAIS'in eski Dekanı da Bilal Erdoğan'ın çalıştığı Dünya Bankası'nın Başkanı Paul Wolfowitz idi.

-KURUMLAR VERGİSİ TAHSİLATI YÜZDE 9.9 AZALDI

-TEPAV'ın Mali İzleme Raporu'na göre Kurumlar vergisi tahsilatı Mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9.9 oranında düştü.

-GÜNEŞ SİGORTA GENEL MÜDÜRÜ AYCI: "SİGORTA OLMADAN, MORTGAGE İŞLEMEZ"

-Güneş Sigorta Genel Müdürü İlker Aycı, Türkiye'de sigorta olmadan Mortgage sisteminin işlemesinin imkansız olduğunu söyledi. Aycı, Mortgage ile birlikte ipoteğe dayalı konut kredisi ödemeleri koruma sigortasından, ipoteğe dayalı konut kredisi tapu sicil sigortasına kadar birçok yeni sigorta türünün ortaya çıkacağını söyledi.

-KISA VADELİ DIŞ BORÇLAR 36.8 MİLYAR DOLARI BULDU

-Türkiye'nin kısa vadeli borç stoku, mart ayında bir önceki aya kıyasla 36.8 milyon dolara çıktı.

-UZMANLARDAN CİLT KANSERİNE KARŞI ŞAPKA VE KREM ÖNERİSİ

-Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Semih Tatlıcan, güneşin zararlı ışınlarının neden olduğu cilt kanseri gibi hastalıklara yakalanmamak için özellikle yaz aylarında şapka, krem ya da losyon kullanmanın önemine işaret etti. Tatlıcan, ?Cilt kanserinin tek nedeni tabii ki güneş değil ama en önemli nedeni güneş. Bu nedenle özellikle açık renkli insanların kendilerini korumaları şart? dedi.

-DSP'DEN KÜLTÜR SANAT KURULTAYI

-Seçime yönelik çalışmalarına hız veren DSP, emek kurultayının ardından şimdi de kültür sanat kurultayı yapacak. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, kurultayın amacını, ?Bu alanın sorunlarını konuşmak, tartışmak, irdelemek ve önerilecek kalıcı, uygulanabilir, sürdürülebilir somut çözümleri, birlikte saptamak bu çalışmanın amacını oluşturmaktadır? sözleriyle açıkladı.

-CHP'Lİ YILMAZ'IN BASIN TOPLANTISI

-CHP Gaziantep Milletvekili Mustafa Yılmaz, düzenleyeceği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirecek.(Saat:11.30)

-FORUM İSTANBUL TOPLANTISI

-Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olan 2023 için Türkiye'nin hedeflerini belirlemek amacıyla düzenlenen ?Forum İstanbul 2007? toplantısı, ikinci gününde sona erecek.(Saat:9.00)

-BİLİŞİM ALTYAPISINDA YENİ GİRİŞİMLER

-Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Dinçer, Cisco Türkiye Genel Müdürü Erkan Akdemir ve Meteksan Bilişim Grubu Başkanı Alper Köstem, Türkiye'de ortaklaşa hayata geçirecekleri bilişim altyapısına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.(Saat:10.30)


Gündem- 11 Mayıs 2007- Cuma

Yazıcıya

Gönder!

Arkadaşına

Gönder!

Yorum Yaz

1- Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu ve beraberindeki heyet, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki temasları kapsamında Yüksek Temyiz Mahkemesi, Adalet Bakanlığı ve Azerbaycan Milli Meclisi'ni ziyaret edecek.

2- Savunma Sanayii Müsteşarlığında, "30 adet F-16 Tedarik Projesi"ne ilişkin basın açıklaması yapılacak.

3- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Polatlı'da 1. Uluslararası Gordion Sanat Festivali'ne katılacak.

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler, Afyonkarahisar İçme Suyu Projesi'nin temel atma töreninde bulunacak.

5- Danıştay'ın kuruluşunun 139. yıldönümü dolayısıyla Ankara'da düzenlenen sempozyumda, idari yargı kararları ve uygulamaları konusu ele alınacak.

6- "Sevgi bayrağı" Ankara yolunda...

- Samsun'dan yola çıkarılan ve Ankara'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sırasında Cumhurbaşkanı'na sunulacak "Sevgi Bayrağı", Tokat-Sivas il sınırında törenle Sivaslı atletlere teslim edilecek.

7- RTÜK Başkanı Zahid Akman, Milli Eğitim Bakanlığı ve RTÜK'ün işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, İstanbul'da pilot uygulaması yapılan ilköğretim okulunda medya okuryazarlığı dersine katılacak.

8- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Denizli'de Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevinin açılışı ile "Bilgilendirme ve Değerlendirme" toplantısında bulunacak.

9- 9. Global Liderlik Forumu, İstanbul'da başlıyor.

10- İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rize Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen "Çay Mitingi"nde konuşacak.

11- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilköğretim okul öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen "İzmir'de tarihi ve kültürel mirasımız ve kent kültürü" konulu eğitim seminerine katılacak.

12- İngiltere Başbakanı Tony Blair, Paris'i ziyaret edecek.

- Blair, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ve cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Nicolas Sarkozy ile bir araya gelecek.

13- Toplantı... Panel...Festival...Sempozyum...Toplantı...

- Forum İstanbul toplantısı sona eriyor.

- Kültür ve Turizm Bakanlığının, Mevlana'nın doğumunun 800. yılı dolayısıyla düzenlediği "Uluslararası Mevlana Sempozyumu" Konya'da başlıyor.

- Türk Telekom'un, Cisco Systems ve Meteksan ile imzalayacağı bilişim altyapısı projesi, İstanbul'da basın toplantısıyla tanıtılacak.

- Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı İzmir İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü, KOBİ'lerin finansmanıyla ilgili basın toplantısı yapacak.

- Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ), GAGİAD ve Finans Derneği işbirliğiyle "Basel-II ve KOBİ'lere Etkisi' konulu panel düzenleniyor.

- Diyarbakır Sur Belediyesince düzenlenen "7. Uluslararası Çocuk Festivali", festival yürüyüşüyle başlayacak.

14- Annelerin çiçeği Antalya'dan...

- Antalya'dan, Anneler Günü için 40 milyon dal çiçek ihracatı yapıldı.

- Antalya Kesme Çiçek İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu:

- "40 milyon dal çiçekten 4 milyon dolar gelir bekliyoruz."

15- Cumhurbaşkanlığı 43. Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu, sürüyor.

- Turda bugün, 189 kilometrelik Fethiye-Finike etabı koşulacak.

16- 36. Uluslararası Fiat Rallisi'nin törensel startı, Sultanahmet Meydanı'ndan verilecek.

- Ralli ile ilgili olarak, Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenlenecek.

17- 22. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası'na, İstanbul'da 3. gün eleme müsabakalarıyla devam ediliyor.

18- 2. Uluslararası Antalya Bayanlar Hentbol Turnuvası, Kemer ilçesinde 6 maçla sürüyor.

19- 10. Uluslararası Zafer Kupası Yıldızlar Serbest, Grekoromen ve Bayanlar Güreş Turnuvası, Antalya'da başlıyor.

Anadolu Ajansı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber