Sultanahmet Camii İmamı: CHP'den aday değilim

Kaynak : Milli Gazete
Haber Giriş : 11 Mayıs 2007 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatan, haberi çarpıttı: Aday değilim

Vatan gazetesinin istifa eden Sultanahmet Camii İmamı Osman Bedir Nuri, hakkında ?İmamın tercihi CHP? başlığı ile çıkan haberin çarpıtıldığını söyledi. Nuri, imamlıktan istifa ettiğini doğrulayarak bunun nedeninin adaylıkla ilgili olmadığını belirtti. Eski imam, sürgün edilen diğer imamlarla birlikte hareket ettiklerini ifade ederek ?AKP, papazlarla kol kola geziyor. İmamları sürgün ediyor? dedi.

Vatan gazetesinin dünkü sayısında istifa eden Sultanahmet Camii İmamı Osman Bedir Nuri, hakkında ?İmam'ın tercihi CHP? başlığı ile çıkan haberin çarpıtıldığını söyledi. Aday olmayı düşünmediğini söyleyen Nuri, İmamlıktan istifa etmesinin adaylıkla ilgili olmadığını belirterek sürgün edilen diğer imamlarla birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyledi. ?Vatan Gazetesi'ne verdiğim demeçte imamların çok büyük sıkıntılar içinde olduğunu söyledim? diyen Nuri, bu sözlere yer verilmeyerek tam aksine hiç kullanmadığım ifadelere yer verildi. Nuri, ayrıca asılsız haber yapan gazeteye dava açmaya hazırlanıyor.

Osman Bedir Nuri, ?Din görevlileri üvey evlat muamelesi görüyor. Yıllardır sorunlarımıza çözüm üretilmedi. AKP iktidarı Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) çerçevesinde papazlarla kol kola geziyor. İmamları gerekçesiz nedenlerle sürgün ediyor. İmam çıkıyor vaaz veriyor. Sonra da gidiyor tuvalet temizliyor. Biz toplum önderlerinin hiç saygınlığı kalmadı. Birçok imamın ailesi yoksulluk içinde hayatını sürdürüyor? dedi.

Maaş ve kadro durumlarıyla ilgili olarak AKP'nin hiçbir girişimde bulunmadığı da sözlerine ekleyen Nuri, AKP yöneticilerine çağrıda bulunarak, ?Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Diğer devlet memurlarına tanınan imkânları din görevlilerine de verin. Biz hakkımızı istiyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber