İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kaçıyor denilen Yıldız Holding, tüm borçlarını yapılandırdı

Ülker markasının da sahibi olan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, grubun yeni büyüme hikayesini açıkladı. Ülker Hürriyet Gazetesine yaptığı açıklamada da 'Kovsalar gitmem' dedi

Kaynak : Dünya
Haber Giriş : 25 Nisan 2018 09:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Kaçıyor denilen Yıldız Holding, tüm borçlarını yapılandırdı

Grubun 80 fabrikasından 55'inin, 60 bin personelden 45 bininin Türkiye'de olduğunu, yurtdışı markalarına Türkiye'den yarım milyar dolarlık üretim yaptıklarını anlatan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Dünya Gazetesine yaptığı açıklamada, borç yapılandırması için şunları söyledi:

Baktım 400 ayrı kredi var, yakışıksız, belirsiz. Bu netleşmeli... İşimin vadesi kredilerin vadesine denk gelmiyor. Yatırım kredilerini spot ve rotatif almışım. 6 aylık, 1 yıllık... "Tamam, merak etmeyin, yenileriz" diyor bankalar ama ya yenilemiyorum derse? Bu belirsizliğe son verdik. 6,5 milyar doların tamamını ilk 4 yıl ödemesiz yani sadece faiz ödemeli, 8 yıl vadeli yaptık. 15 bankanın tamamı katıldı, masadan kalkan olmadı. Tüm borçlar Yıldız'da toplandı

Hisse satışlarıyla bir süredir dikkat çeken Yıldız Holding'in "yurtdışına kaçtığı" tartışması başlamıştı.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, bu tartışmaya ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Hürriyet gazetesi yazarı Vahap Munyar'a konuşan Murat Ülker, "Varlıklarımın 4'te biri, yani yüzde 25'i yurt dışında... 80 fabrikam var... 55'i Türkiye'de... Toplam 60 bin personelimizin 40 bini Türkiye'deki şirket ve tesislerimizde çalışıyor. Ülkemde her yıl 4-5 bin yeni istihdam yaratıyorum" dedi.

Vahap Munyar, "Türkiye'deyim gitmiyorum" başlıklı yazısında, konuşan Murat Ülker ile Rahmi Koç arasında geçen konuşmayı ise şöyle aktardı:

"United Biscuits, Godiva ve Ülker'i sinerji için İngiltere merkezli Pladis çatısı altında topladıklarını anımsatıp, bu durumun yanlış anlaşıldığını savundu:

- Rahmi Koç bile bana, 'Artık Londra'da mı yaşıyorsunuz Murat Bey?' diye sordu. Kendisine, 'Ben Türkiye'deyim, bir yere gittiğim yok' cevabı verdim.
Bunu anlattıktan sonra ekledi:

- Kovsalar gitmem..."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber