Mumcu kararını nasıl değiştirdi?

Haber Giriş : 11 Mayıs 2007 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erkan Mumcu'nun kararını değiştirmesinde Teziç suikasti etkili oldu.

ANAVATAN'ın Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı oylaması sırasında oylamaya katılmamasını protesto ederek MKYK üyeliğinden istifa eden Hüseyin Kocabıyık Erkan Mumcu'nun YÖK Başkanı Erdoğan Teziç suikastinden sonra karar değiştirdiğini açıkladı.

Kanal A'da yayınlanan haber programına katılan ANAVATAN eski MKYK Üyesi Hüseyin Kocabıyık Abdullah Gül'ün adaylığının oylanmasından önce 25 ve 26 Nisan 2007 tarihinde yaşanan olayları anlattı.

25 Nisan'da yapılan MKYK'da kendisinin, ''demokrasi adına'' red oyu kullanarak oylamaya katılmaktan yana olduğunu, bunun bazı üyeler tarafından da destek gördüğünü anlattı.

MUMCU, ''KAFAM KARIŞIK''

Oylamada 367 şartını destekleyen Anayasa Mahkemesinin kararına saygı duyduğunu, buna karşılık alınana karararın hep tartışılacağını söyleyen Kocabıyık Erkan Mumcu'nun o süreçte kendisine sürekli, ''kafam karışık'' dediğini anlattı.

ANAVATAN'ın TBMM grubunun da ''karşı ve taraf olan'' diye ikiye bölündüğünü sözlerine ekledi.

GEREKÇE TEZİÇ SUİKASTİ

Erkan Mumcu'nun oylamaya katılmama kararına gerekçe olarak YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'e yönelik suikast teşebbüsünü gösterdiğini öne sürdü. Ve kendisine, ''Teziç'e suikast yapıldı. Her şey değişti'' dediğini açıkladı.

ALIR GÖTÜRÜRÜZ DEDİLER

28 Şubat Sürecini yaşayan Çevik Bir ve Başsavcı Vural Savaş'ın bir kısım eski siyasetçi, gazeteci ve büyükelçinin gazına geldiğini daha sonra itiraf ettiğini belirten Kocabıyık bu kesimlere, ''siyaset köstebeği'' adını taktı.

Siyaset köstebeklerinin Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar'ı da etkilediğini öne süren Kocabıyık şöyle konuştu:

''ANAVATAN'ın MKYK toplantısında (girelim) de (girmeyelim) de diyen oldu. Siyaset köstebekleri 27 Nisan'da da ortaya çıktılar. Benim Sayın Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu ile hiçbir problemim yok. saygım var.

Ama onları kötü bir şeyin olacağına inandırıldılar. Bence şöyle. Sadece muhtıra değil. Daha büyük birşey gelecek. Darbe gelecek. dediler. Bu arada birleşirsiniz. Alır götürürsünüz. Bu tavır demokrasiya inananan Sayın Mumcu için bir büyük kırılmadır. Bedelini Milliyetçi Muhafazakar seçmene ödeyecekler.

TBMM Milletin Kabesidir. Allahtan sonra en büyük güçtür. Vatan da millet de ordadır. Milli irade fikridir bu.

MENDERES'İN RUHU İNCİDİ

Menderesin ruhu incidi. Sayın Mumcu ile 26 Nisan'a kadar kader birliği yapmıştım. Özgürlükçü demokrasi dedi, muhtıralı demokrasi oldu. 28 Şubat'ı yaşamş birisi olarak bunu yanlış buldum, yanlışlığı gördüm.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber