TCDD ve BTS karşı karşıya

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2007 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), TCDD'nin hızlı tren projesinin düşük maliyetli olduğunu savunmasını eleştirerek, hızlı tren hattı tamamlanmadan tren setinin kiralanmasıyla kurumun maddi zarara uğradığını öne sürdü.

Hızlı tren seferleri konusunda BTS ve TCDD Genel Müdürlüğü arasındaki tartışma karşılıklı açıklamalarla sürüyor. Sendikanın deneme seferleriyle ilgili tespit ettiği kimi eksikler, TCDD tarafından "yanlış bilgiler ve eleştiriler" olarak değerlendirildi. TCDD ayrıca, hızlı tren test sürüşlerinin Ankara-Eskişehir arasında gerçekleştirileceğini açıkladı. Bunun üzerine BTS'den yapılan açıklamada, bu test sürüşlerinin Ankara-Eskişehir arasında değil, ancak Esenkent-Hasanbey istasyonları arasında ve sadece buradaki hatlardan birinde yapılabileceği kaydedildi.

Hızlı tren için sadece bu hattın tamamlandığını belirten sendika, kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini savundu. "TCDD Genel Müdürlüğü hızlı tren kira ücretinin sendikamlızca kamuoyuna yanlış aktarıldığı, 3.2 milyon euro değil 2 milyon euro olduğu bilgisini vermiştir. TCDD ücret kalemlerinden sadece kira ücreti olan 2 milyon 45 bin euroyu baz alarak 2 milyon euro diyerek, kamuoyuna yanlış bilgi vermektedir" diyen sendika sistemin kira, sigorta ve lokomotif ücreti ile birlikte 3.2 milyon euroya malolduğunu kaydetti.

Sendika ayrıca hızlı tren setinin ihtiyaçlar için değil, yaklaşan seçimler nedeniyle kiralandığını savunarak yapılan test sürüşleri için de "sadece şov amaçlı" eleştirisini yöneltti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber