İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde bölünme protestosu

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin, İstanbul Üniversitesi'nden (İÜ) ayrılarak başka bir üniversiteye bağlanacak olması protesto edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2018 19:11, Son Güncelleme : 25 Nisan 2018 19:16
İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde bölünme protestosu

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin, İstanbul Üniversitesi'nden (İÜ) ayrılarak başka bir üniversiteye bağlanacak olması protesto edildi.

Dekanlık önünde toplanan öğrenciler "Cerrahpaşa'yı köklerinden koparma" yazılı pankart açtı. Çeşitli dövizler taşıyan öğrenciler, "Üniversiteler bizimdir, bölünemez", "Susma haykır, bölünmeye hayır" ve "Cerrahpaşa evimiz, Silivri'ye gitmeyiz" şeklinde sloganlar atarak alınan karara tepki gösterdi. Öğrencilere fakülte yönetimi ve öğretim üyeleriyle, farklı fakültelerden gelen öğrenci temsilcileri de destek verdi.

Burada açıklama yapan Dekan Prof. Dr. Alaattin Duran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, "Birileriyle görüşmekten ziyade Cumhurbaşkanı'na ulaşmaktan başka bir çözüm gözükmüyor. Sizden de isteğim, bu şekilde faaliyetlerinizi devam ettirmeniz. Bunun bize ve sizlere zarar vermeyecek şekilde olması lazım. Yasal çerçeve içerisinde olması lazım. Provokasyonlara gelebilecek aktivitelerden kesinlikle sakınmamız lazım, o zaman yapacağınız şeyler tersine dönecektir, bize zarar verecektir." diye konuştu.

Bu konuda ciddi anlamda ne yapılabileceğinin uğraşı içinde olduklarını söyleyen Duran, henüz her şeyin bitmediğini ifade etti.

Daha sonra öğrencilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletmek istedikleri mesaj okundu. Mesajda, şunlar kaydedildi:

"Buradaki bölünme kararıyla 600 yıllık köklü üniversitemizden, tarihimizden ayrılmak zorunda bırakılıyoruz. Halbuki biz vatana, millete faydalı olmak ve vatandaşlarımızın dertlerine şifa olmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Cerrahpaşa öğrencileri olarak bizi evimizden, yuvamızdan koparmayın. Sayın Cumhurbaşkanımızdan bizlerin yanında olmasını, bu tarihi semtimizden ve üniversitemizden bizi ayırmak isteyenlerin karşısında durmasını istiyoruz."

Çeşitli fakültelerden gelen öğrenci temsilcileri ve bazı öğretim üyelerinin konuşmasının ardından kampüs içinde yürüyen katılımcılar dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber