Hudut polisinden sahteciliğe 'geçit' yok

Geçen yıl sahte seyahat belgesi kullanarak hudut kapılarından geçmeye çalışan 7 bin 427 kişi hudut polisince yakalandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Nisan 2018 21:24, Son Güncelleme : 25 Nisan 2018 21:44
Hudut polisinden sahteciliğe 'geçit' yok

Sahte seyahat belgesi kullanarak hudut kapılarından geçmeye çalışan 7 bin 427 kişi, hudut polisine takıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Hudut Kapıları Daire Başkanlığı tarafından hudut kapılarında yolcu işlemlerinin hızlı ve güvenilir şekilde yapılabilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında turizm sezonu öncesinde hudut kapılarında görevli 960 emniyet personeline sahte seyahat belgesi tespitine yönelik eğitim verildi.

Verilen eğitimler ve hudut kapılarındaki personel sayısının artırılması sonucu sahte belge kullanan kişilerin tespitinde artış sağlandı.

İleri teknoloji cihazlarla çalışan hudut kapılarında görevli polisler, 2016'da 7 bin 21 kişinin sahte seyahat belgesiyle geçiş yapmak istediğini tespit etti. Bu sayı, geçen yıl için 7 bin 427 olarak kayıtlara geçerken, sahte belgeyle yakalanan kişi sayısında bir önceki yıla yüzde 5,78 artış yaşandı.

Geçen yılın ilk iki ayında ise sahte seyahat belgesi kullanarak hudut kapısından geçmeye çalışan bin 105 kişi yakalandı. Bu yılın ilk iki ayında bu sayı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,31 artarak bin 230 oldu.

Seyahat belgelerinde, tamamen sahte, benzerlik ve kimlik sayfası değişimi, çalıntı-sonradan doldurma ve fotoğraf değişimi şeklindeki sahtecilikler öne çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber